Nyhet

Neste generasjons musikere på Kids in Jazz

Torsdag 10. august åpner festivalen Kids in Jazz på Sentralen i Oslo. Festivalen presenterer de yngste jazztalentene fra ulike deler av Norge, med gjester fra Italia, Japan, Island, Færøyene, Danmark og Sør-Amerika.

Den internasjonale festivalen Kids in Jazz arrangeres 10. – 15. august med en rekke konserter på noen av Oslos fineste jazzscener. Festivalen åpner i Marmorsalen på Sentralen, og følger opp med konserter på på ulike scener på Sentralen og på Nasjonal jazzscene de neste dagene.

Festivalen presenterer de yngste jazztalentene, med gjester fra Italia, Japan, Island, Færøyene, Danmark, Sør-Amerika og ulike deler av Norge.
– I år er første år etter pandemien, der barna kan reise fritt fra alle verdensdeler. Dermed har vi blant annet gjester fra tre ulike områder av Japan. Sapporo helt i nord, som alltid, Chiba i midten/Tokyo-området, og Kagoshima helt i sør. Disse representerer sterke, godt etablerte barnejazzmiljøer i disse områdene, forteller Odd André Elveland, kunstnerisk leder for Improbasen.
– Det kommer også barn fra to etablerte miljøer på Færøyene, og ett på Island, som alle er inspirert av oss, og som vi samarbeider tett med gjennom hele året. Gjengen på Island har nå til og med etablert en egen barnejazzfestival, som vi kuraterer, sier Elveland.


Gruppa Jazzkrakkar úr Mosó kommer fra Island. Foto: Improbasen

Neste generasjons jazzmusikere
Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen ble etablert allerede i 2012 etter et besøk fra Sapporo Junior Jazz School i Japan.
– Møtet mellom de japanske og norske musikantene satte fokus på hvor viktig det er at barn som deler interessen for smal kvalitetsmusikk får anledning til å møtes, oppleve fellesskap og inspireres av hverandre, forteller Elveland. Etter hvert dukket det opp svært dyktige, unge jazztalenter fra en rekke andre land, og kontakten med barna og miljøene rundt dem opprettholdes gjennom året. Dette har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene.

Hvert år arrangeres det også workshop for barn og unge i samarbeid med Oslo Jazzfestival, og flere av de som deltar her, møter jazzen for første gang gjennom dette prosjektet. – Mange av dem kommer tilbake år etter år, og opplever en rivende utvikling. Sammen med tilreisende musikanter fra alle verdens hjørner, utgjør de neste generasjon jazzmusikere, organisatorer og publikum. Rett og slett neste generasjon jazzinteresserte! Mange av dem møter hverandre for første gang på scenen, avslutter Elveland.


Den 13 år gamle trommeslageren Minori Suwashita kommer fra Kagoshima helt sør i Japan. Minori spiller i barnejazzbandet Little Cherries, som ledes av Takashi Onishi. Foto: Improbasen

Program Kids in Jazz:
10. august:
kl. 18:00: Åpningskonsert i Marmorsalen (Sentralen)
11. august:
kl. 18:00: Klubbkonsert 1 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
kl. 20:00: Klubbkonsert 2 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
12. august:
kl. 18:00: Festkonsert på Nasjonal jazzscene
13. august:
kl. 15:00: Klubbkonsert 3 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
kl. 17:00: Klubbkonsert 4 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
kl. 19:00: Klubbkonsert 5 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
14. august:
kl. 18:00: Klubbkonsert 6 i P1 (Sentralen)
kl. 20:00: Klubbkonsert 7 i P1 (Sentralen)
15. august:
kl. 18:00: Avslutningskonsert i Marmorsalen (Sentralen)

Fra forsiden

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Nyhet

Ny daglig leder i Sildajazz

Terje Ekrene Vik er ansatt som ny daglig leder i Sildajazz. - Med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt, uttaler styreleder Rune Hagland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev