Nyhet

Neste generasjons musikere på Kids in Jazz

Torsdag 10. august åpner festivalen Kids in Jazz på Sentralen i Oslo. Festivalen presenterer de yngste jazztalentene fra ulike deler av Norge, med gjester fra Italia, Japan, Island, Færøyene, Danmark og Sør-Amerika.

Den internasjonale festivalen Kids in Jazz arrangeres 10. – 15. august med en rekke konserter på noen av Oslos fineste jazzscener. Festivalen åpner i Marmorsalen på Sentralen, og følger opp med konserter på på ulike scener på Sentralen og på Nasjonal jazzscene de neste dagene.

Festivalen presenterer de yngste jazztalentene, med gjester fra Italia, Japan, Island, Færøyene, Danmark, Sør-Amerika og ulike deler av Norge.
– I år er første år etter pandemien, der barna kan reise fritt fra alle verdensdeler. Dermed har vi blant annet gjester fra tre ulike områder av Japan. Sapporo helt i nord, som alltid, Chiba i midten/Tokyo-området, og Kagoshima helt i sør. Disse representerer sterke, godt etablerte barnejazzmiljøer i disse områdene, forteller Odd André Elveland, kunstnerisk leder for Improbasen.
– Det kommer også barn fra to etablerte miljøer på Færøyene, og ett på Island, som alle er inspirert av oss, og som vi samarbeider tett med gjennom hele året. Gjengen på Island har nå til og med etablert en egen barnejazzfestival, som vi kuraterer, sier Elveland.


Gruppa Jazzkrakkar úr Mosó kommer fra Island. Foto: Improbasen

Neste generasjons jazzmusikere
Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen ble etablert allerede i 2012 etter et besøk fra Sapporo Junior Jazz School i Japan.
– Møtet mellom de japanske og norske musikantene satte fokus på hvor viktig det er at barn som deler interessen for smal kvalitetsmusikk får anledning til å møtes, oppleve fellesskap og inspireres av hverandre, forteller Elveland. Etter hvert dukket det opp svært dyktige, unge jazztalenter fra en rekke andre land, og kontakten med barna og miljøene rundt dem opprettholdes gjennom året. Dette har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene.

Hvert år arrangeres det også workshop for barn og unge i samarbeid med Oslo Jazzfestival, og flere av de som deltar her, møter jazzen for første gang gjennom dette prosjektet. – Mange av dem kommer tilbake år etter år, og opplever en rivende utvikling. Sammen med tilreisende musikanter fra alle verdens hjørner, utgjør de neste generasjon jazzmusikere, organisatorer og publikum. Rett og slett neste generasjon jazzinteresserte! Mange av dem møter hverandre for første gang på scenen, avslutter Elveland.


Den 13 år gamle trommeslageren Minori Suwashita kommer fra Kagoshima helt sør i Japan. Minori spiller i barnejazzbandet Little Cherries, som ledes av Takashi Onishi. Foto: Improbasen

Program Kids in Jazz:
10. august:
kl. 18:00: Åpningskonsert i Marmorsalen (Sentralen)
11. august:
kl. 18:00: Klubbkonsert 1 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
kl. 20:00: Klubbkonsert 2 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
12. august:
kl. 18:00: Festkonsert på Nasjonal jazzscene
13. august:
kl. 15:00: Klubbkonsert 3 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
kl. 17:00: Klubbkonsert 4 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
kl. 19:00: Klubbkonsert 5 i Forstanderskapssalen (Sentralen)
14. august:
kl. 18:00: Klubbkonsert 6 i P1 (Sentralen)
kl. 20:00: Klubbkonsert 7 i P1 (Sentralen)
15. august:
kl. 18:00: Avslutningskonsert i Marmorsalen (Sentralen)

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev