Nyhet

I Like to Sleep tildelt jazzstipendiatet

Under åpningen av årets Moldejazz, ble I Like to Sleep tildelt Sparebank 1 SMN Jazzstipendiat for 2023/24. Neste år får vi høre trioen med nytt bestillingsverk for og med Trondheim Jazzorkester. Juryen uttaler at de finner prosjektet spenstig og utforskende, og mener det vil utfordre både orkesteret og trioen.

Den var den trondheimsbaserte powerjazztrioen I Like to Sleep (ILTS) som under åpningen av Moldejazz 2023 ble tildelt Sparebank 1 SMN JazZtipendiat 2023/24. Arbeidsstipendet, som deles ut av Midtnorsk jazzsenter, Moldejazz og SpareBank 1 SMN, er en del av et talentutviklingsprogram i Trondheim Jazzorkester. Prosjektet har en total ramme på 1 million kroner som dekker urpremiere av et bestillingsverk for orkesteret under Moldejazz neste år samt påfølgende turne med fire konserter høsten 2024.

I Like to Sleep, som består av består av vibrafonist Amund Storløkken Åse (f.1998), barytongitarist Nicolas Leitrø (f.1997) og trommeslager Øyvind Leite (f.1997), vant Jazzintro under nettopp Moldejazz i 2018 og ble kåret til Årets unge jazzmusikere. De tre musikerne er alle utdannet ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Trioen har spilt konserter på de fleste rock- og jazzklubber i landet og på internasjonale festivaler som Roadburn og Tampere Jazz Happening. De har utgitt tre kritikerroste album og tatt jazz- og rocke-Norge med storm som et av de mest hardtslående og overraskende bandene, skriver Moldejazz i en pressemelding.

Årets jury har bestått av Njål Ølnes, Ole Morten Vågan, Mette Rasmussen, Jan Ole Otnæs, Bjørn Willadsen, Hans-Olav Solli, Øyvind Larsen og Per Oskar Olsen.

Juryens begrunnelse:
ILTS har ambisjoner om å dra Trondheim Jazzorkester (TJO) inn i sitt eget univers på alle plan hva angår musikken og det visuelle i og rundt konserten. De ønsker å ta sin musikk i nye retninger og utvide universet kompositorisk og improvisatorisk. I Like to Sleep er i seg selv et monstrøst orkester av en trehodet organisme, som sammen med Trondheim Jazzorkester blir intet mindre enn en 12-hodet trio.
Juryen finner prosjektet til ILTS spenstig og utforskende, og mener at prosjektet vil utfordre både orkesteret og trioen, og dra TJO inn i en ny lydverden.
Med en drømmebesetning som gjenspeiler ILTS sine konkrete ønsker for sound og instrumentering, ser ILTS for seg en samling enkeltindivider som vil fungere spesielt bra dette prosjektet både musikalsk og sosialt. Det er en god blanding musikere med spesialiseringer i alle retninger som de tror kan ta sin egen musikk til nye høyder og plasser. Fra energibomber som kan dra hele ensemblet og musikken i nye retninger, til musikere som kan dykke enda dypere inn i elementer, klanger og atmosfærer som finnes i universet til ILTS.
Trioen henter inspirasjon fra et stort spenn av musikalske referanser som 60- og 70-tallets frijazz, progressiv rock med band som King Crimson, komponistene Knut Nystedt og Olivier Messiaen og rocka skandinavisk frijazz fra de siste 20 årene.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev