Nyheter

Jazzkurs i gang

22 unge musikere fra hele landet møtes til tidenes aller første Jazzkurs i regi av Kråkstad Jazz og Østnorsk jazzsenter.

Fem fine sommerdager med intens jazzcamp ligger foran 22 unge musikere fra hele landet når de møtes til det aller første Jazzkurset i regi av Kråkstad jazz og Østnorsk jazzsenter.

– Takket være en gavetildeling fra Sparebankstiftelsen DNB, ved siden av tilskudd fra både Ung Musikk, Norsk jazzforum og Musikkens studieforbund, etablerer vi et nytt sommerjazztilbud for unge musikere, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder i Østnorsk jazzsenter.

Jazzkurset ledes av Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly. I tillegg bidrar Ellen Brekken, Ruth Wilhelmine Meyer og Saleh Mahfoud med hver sin fordypningsklasse i løpet av uka.


Shannon Mowday er én av tre hovedlærere på Jazzkurs 2023. Foto: Helge Lien.

– Målet vårt er å legge til rette for at deltakerne får utvikle sin egen musikalitet gjennom å spille sammen og lære av hverandre, sier Shannon Mowday, én av de tre hovedlærerne.
– Vi skal skape trygge rammer for samspill og improvisasjon, og vi er helt sikre på at det blir skapt nye musikalske vennskap for livet her på jazzcampen, fortsetter hun.

De 22 deltakerne er i alderen 15 til 20 år og har bakgrunn fra kulturskoler, musikklinjer, korps og band over nesten hele landet – fra Mo i Rana i nord til Stavanger i vest og Skotbu i øst.

Kurset avsluttes med hentekonsert på Skjeberg folkehøyskole lørdag 1. juli kl 12.

 

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev