Nyhet

Andre år med jazzfestival i Bærum

Bærum Jazzfestival arrangeres for andre gang 1. – 5. november. Opplev 30 forskjellige arrangement på 8 forskjellige scener. I tillegg til konserter er det også tverrkunstneriske prosjekt med dans og figurteater.

Bærum Jazzfestival presenterer et mangefasettert program, der du også kan oppleve tverrkunstneriske prosjekt som TIDE med trompetist Eivind Lønning og danser Bára Sigfúsdotter, eller figurteater med jazz av Knut Alfsen og Espen Rud med fler. Til åpningen av festivalen i Bærum kulturhus 1. november, fremføres bestillingsverket Geyser av Marius Neset med band og London Sinfonietta.


TIDE fremfører tverrkunstnerisk prosjekt med musiker Eivind Lønning og danser Bára Sigfúsdotter 2. november kl 12:00 i Bærum Kulturhus (gratis). Foto: Presse.

Erlend Skomsvoll spiller gratis solokonsert 2. november kl 13:00 i Carpe Diem demenslandsby, og kl 19:30 spiller han med trio i Foajéscenen på kulturhuset. Kvelden avsluttes med voggesanger av Solveig Slettahjell og Mahsa Vahdat på norsk og persisk sammen med Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig.

Kunstneren Ludvig Gundersen inviterer hjem til sitt Drageslott (Villa Fagerheim) 3. november kl 19:00, hvor det blir en eksklusiv konsert med multikunstneren Thomas Gunerius Bergsten. Hvis du ikke rekker å få tak i billett kan du høre jazz trioen som hevder å ha blitt frastjålet arven til Black Sabbath, nemlig Jazz Sabbath kl 19:00 i Bærum Kulturhus.


Thomas Bergsten spiller på Drageslottet, Villa Fagerheim. Foto: Thomas Van Etten.

I tillegg til en hel del norske jazzartister kommer det også tilreisende fra Canada, Tyskland, Japan, Storbritannia og Sverige.

Sjekk ut hele programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev