Nyhet

Kulturpris til Per Hasse Andersen

Festivalsjef for Maijazz, Per Hasse Andersen, er tildelt Rogaland fylkeskommunes kulturpris for hans langvarige innsats for kulturlivet i fylket.

Rogaland fylkeskommune delte ut sin 46. kulturpris 13. juni, til festivalsjefen for Maijazz, Per Hasse Andersen. I pressemeldingen fra Rogaland fylkeskommune står det at prisen deles ut til en person som har gjort en langvarig innsats for kulturlivet i fylket.  Med prisen følger en statuett av John Josefsen, samt 100 000 kroner.

Per Hasse Andersen har vært aktiv siden 1980 med å arrangere konserter. Først gjennom Stavanger Jazzklubb, som senere ble Stavanger jazzforum. Og helt fra oppstarten i 1989 ble han festivalsjef for Maijazz og har vært det siden.

– Festivalprogrammet er alltid gjennomtenkt med en indre sammenheng. Hasse kjenner byen sin og de som bor der, og gir publikum litt som utfordrer og litt som behager – i et passelig blandingsforhold. Når en festival holder koken i 35 strake år, betyr det at publikum setter pris på den, sa fylkesordfører Marianne Chesak under prisutdelingen.

Maijazz har huset dyktige jazzmusikere fra hele landet og utlandet. De siste årene har festivalen også samarbeidet med Universitet i Stavanger, Bjergsted Jazzensemble, Stavanger Katedralskole og Kulturskolen i Bjergsted/Unge Talenter Bjergsted.
– Vi ønsker å bidra til den kulturelle utviklingen i regionen. Det handler om utvikling av musikere, musikklivet i regionen og ikke minst publikumsutvikling, sier Per Hasse Andersen.

Fra forsiden

Punkt - fredag 6. september 2024

Rå gitar og magisk Arve

FESTIVAL: Kontrastene er store og levende denne fyldige kvelden på Punkt-festivalens andre dag.

Now's the time

NTT: Ellie Mäkeläs mikrotonale mylder

Remsa møter endelig Ellie Mäkelä, Now We've Got Members vender endelig tilbake, Frode Gjerstad har knallskiver ute og vi hører på Punkt-remikser og mimrer om den kalde krigen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev