Nyheter

Generasjonsskifte i OJKOS – ti nye medlemmar

Det er eit generasjonsskifte på gang i Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, og i løpet av 2023-24 skal heile besetninga byttast ut.

Over 60 høgt kvalifiserte utøvarar/komponistar har søkt om å få plass i den nye besetninga og av desse fekk sju tilbod om plass fra august 2023. Ytterlegare tre musikarar får plass i orkesteret fra januar 2024.

OJKOS – Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo er eit kollektiv med plass til 16 skapande og utøvande musikarar i etableringsfasen. Kvar utøvar får tilbod om å vere ein del av bandet i inntil fem år før ein må gje plassen vidare til neste generasjon.

Juyen i denne runda bestod av Sigrid Aftret, Knut Kvifte Nesheim og Magnus Murphy Joelson fra OJKOS, i tillegg til Mathilde Gross Viddal (ekstern) og Audun Ellingsen (Østnorsk jazzsenter). Det vart lagt vekt på søkarane sin kompetanse og potensiale innan både utøving og komposisjon. I tillegg vart dette vurdert opp mot instrumentering i ensemblet.

Besetning hausten 2023:
Andrea Silvia Giordano (ny) – vokal/elektronikk
Tuva Halse (ny) – fiolin
Andrine Dyblie Erdal (ny) – cello
Henriette Eilertsen – fløyte
Maria Dybbroe – saksofon
Sigrid Aftret – saksofon
Sol Léna-Schroll (ny) – saksofon
Tancred Heyerdahl Husø – trompet
Richard Köster – trompet
Lyder Øvreås Røed – trompet
Martin Lee Thompson (ny) – euphonium
Magnus Murphy Joelson – trombone
Liv Andrea Hauge (ny) – piano
Arne Martin Nybo – gitar
Alexander Hoholm – bass
Trym Saugstad Karlsen – trommer

Besetning våren 2024:
Andrea Silvia Giordano – vokal/elektronikk
Tuva Halse – fiolin
Andrine Dyblie Erdal – cello
Henriette Eilertsen – fløyte
Maria Dybbroe – saksofon
Sigrid Aftret – saksofon
Sol Léna-Schroll– saksofon
Øyvind Mathisen (ny) – trompet
Richard Köster – trompet
Martin Lee Thompson– euphonium
Andreas Rotevatn – trombone
Johannes Fosse Solvang – trombone
Liv Andrea Hauge – piano
Åsmund Perssønn Ødegaard (ny) – gitar
Georgia Wartel Collins (ny) – bass
Trym Saugstad Karlsen – trommer

Hausten 2024 blir fire nye plassar ledig. Desse vil bli lyst ut i starten av 2024.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev