Nyheter

Jazzpris-programmet er klart

Det blir en skikkelig festaften i Ibsenhuset i Skien når Jazzprisen arrangeres for aller første gang lørdag 15. april. Tine Skolmen loser oss gjennom et show med musikk fra Scheen Jazzorkester, Cortex, Hedvig Mollestad, LILJA med gjester, Fåx Trått, Oslo 14, Joakim Rainer Trio, Marthe Lea Band og Summers/Holsen.

I jazzbyen Skien lørdag 15. april går den aller første Jazzprisen av stabelen. Elleve priser skal deles ut til musikere, arrangører og andre jazzaktører. Nominasjonsrunder har gått sin gang, juryer har juryert og nå gjenstår bare feiringen.

Tine Skolmen, blant annet kjent som programleder i NRK, jazzvokalist og musikalartist, vil lose publikum gjennom et show som presenterer noe av det beste norsk jazz har å by på. Det to timer lange showet er åpent for publikum, men kan også følges i NRK Radio.

En festaften med musikken i fokus
– Vi skal hylle det mangfoldige jazz-Norge; de som skaper musikken og de som presenterer, de foran og de bak scenen, idealister og ildsjeler. Jeg gleder meg stort til å feire jazzen sammen med kolleger fra hele landet. Og det at vi samles i jazzbyen Skien, som har fostret mange av de store navnene i norsk jazz, blir ekstra stas. Flere av disse får vi høre fra scenen under kvelden, forteller daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Det blir en rekke kunstneriske innslag med både lokale og nasjonale tilknyttinger. Scheen Jazzorkester & Thomas Johansson med Cortex åpner og avslutter det hele med deler av bestillingsverket «Flettverk», Cortex spiller så med gitarist Hedvig Mollestad, vokalensemblet Oslo 14 har urpremiere på utdrag av verket «Glass – speil, refleksjon», skrevet av Elin Rosseland med tekster av Sidsel Endresen, FÅX TRÅTT gir oss indeksregulert trad-jazz, LILJA spiller ny musikk med gjester bl.a. Bugge Wesseltoft. Joakim Rainer Trio som ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2022 spiller fra debutalbumet, to sterke soloutøvere møtes i Summers/Holsen og Marthe Lea Band presenterer musikk for feiring!

Denne langhelgen, 13.- 15. april, settes hele Skien i jazzens tegn. Jazzprisen arrangeres samtidig som Norsk jazzforums landsmøte med klubben Skienjazzdraget og Sørnorsk jazzsenter som medarrangører. Tidligere på dagen inviterer Norsk jazzforum bransje og publikum til seminar i forbindelse med Jazzprisen. Festivalen Jazzfest Skien arrangerer konserter gjennom hele helgen.

Billetter til Jazzprisen kan kjøpes her.

 

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev