Nyhet

Seglem tildelt Tore Nordviks musikkpris

Karl Seglem ble første mottaker av Creos nyopprettede Tore Nordviks musikkpris. – Prisen kjem til å inspirere meg i mange år, sier en rørt og takknemlig Seglem.

Den nye prisen Tore Nordviks musikkpris ble utdelt for aller første gang under Creos landsmøte før helgen. Det var Karl Seglem som ble den aller første mottakeren av prisen på kr 150 000. Seglem uttaler i en pressemelding at han er overveldet, dypt rørt og svært takknemlig, og forteller at prispengene blant annet vil brukes til å ferdigstille flere utgivelser i form av LP, EP, CD og bok.
– I pandemi-perioden har eg arbeida mykje, og har no materiale til mange utgjevingar og nytt konsert-repertoar. Hovudprosjektet i 2023 blir å arbeida fram ein ny konsertproduksjon der eg i større grad enn før inkorporerer lys, laser, naturelement som sceneobjekt, tre, vatn/damp og stein, og film, bilder, poesi. Konsertproduksjonen har arbeidstittel Mytevegar, sier Seglem.

I begrunnelsen for prisen uttaler juryen at Seglem blant annet har utviklet et unikt musikalsk språk, og at han er en svært allsidig musiker, produsent og komponist som fremstår som en musikalsk veiviser for mange. Juryen har bestått av Trond Erikson (leder), Trine Knutsen, Unni Løvlid, Eirik Hegdal og Samsaya.

Pris for å hedre tidligere forbundsleder
Tore Nordviks musikkpris er opprettet av styret i Creos vederlagsfond med et ønske om å hedre Tore Nordvik, tidligere forbundsleder i Norsk musikerforbund, nå Creo. Nordvik var en dyktig organisasjonsbygger og sterkt medvirkende til etableringen av Gramo som i tillegg til Norwaco utgjør inntektskilden til Creos vederlagsfond, skriver Creo på sine nettsider. Som frilansmusiker var Tore Nordvik spesielt opptatt av også denne gruppens rettigheter og arbeidsvilkår. Prisen er sjangeruavhengig og skal gå til enkeltmusikere eller ensembler som gjennom prestasjoner av høy kunstnerisk kvalitet har gjort seg særlig bemerket i norsk musikkliv.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev