Nyhet

Seglem tildelt Tore Nordviks musikkpris

Karl Seglem ble første mottaker av Creos nyopprettede Tore Nordviks musikkpris. – Prisen kjem til å inspirere meg i mange år, sier en rørt og takknemlig Seglem.

Den nye prisen Tore Nordviks musikkpris ble utdelt for aller første gang under Creos landsmøte før helgen. Det var Karl Seglem som ble den aller første mottakeren av prisen på kr 150 000. Seglem uttaler i en pressemelding at han er overveldet, dypt rørt og svært takknemlig, og forteller at prispengene blant annet vil brukes til å ferdigstille flere utgivelser i form av LP, EP, CD og bok.
– I pandemi-perioden har eg arbeida mykje, og har no materiale til mange utgjevingar og nytt konsert-repertoar. Hovudprosjektet i 2023 blir å arbeida fram ein ny konsertproduksjon der eg i større grad enn før inkorporerer lys, laser, naturelement som sceneobjekt, tre, vatn/damp og stein, og film, bilder, poesi. Konsertproduksjonen har arbeidstittel Mytevegar, sier Seglem.

I begrunnelsen for prisen uttaler juryen at Seglem blant annet har utviklet et unikt musikalsk språk, og at han er en svært allsidig musiker, produsent og komponist som fremstår som en musikalsk veiviser for mange. Juryen har bestått av Trond Erikson (leder), Trine Knutsen, Unni Løvlid, Eirik Hegdal og Samsaya.

Pris for å hedre tidligere forbundsleder
Tore Nordviks musikkpris er opprettet av styret i Creos vederlagsfond med et ønske om å hedre Tore Nordvik, tidligere forbundsleder i Norsk musikerforbund, nå Creo. Nordvik var en dyktig organisasjonsbygger og sterkt medvirkende til etableringen av Gramo som i tillegg til Norwaco utgjør inntektskilden til Creos vederlagsfond, skriver Creo på sine nettsider. Som frilansmusiker var Tore Nordvik spesielt opptatt av også denne gruppens rettigheter og arbeidsvilkår. Prisen er sjangeruavhengig og skal gå til enkeltmusikere eller ensembler som gjennom prestasjoner av høy kunstnerisk kvalitet har gjort seg særlig bemerket i norsk musikkliv.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev