Nyhet

Jazzstjerner rammer inn Maijazz 2023

De første artistene til neste års Maijazz er klare. Åpningskonserten 9. mai blir med Brad Mehldau Trio, og Jan Garbarek Group avslutter festivalen i Stavanger konserthus 14. mai.

I 2023 markerer Maijazz 35 år, og allerede nå har festivalen de første to konsertene på plass. Og mer kommer, forteller festivalsjef Per Hasse Andersen: – Vi har mange flotte artister på blokka og gleder oss til å presentere jubileumsprogrammet i tiden fremover. Åpnings- og avslutningsartister er allerede klare. Det er med stolthet vi kan presentere presentere to toneangivende musikere fra hver sin side av kloden.

Åpningskonserten 9. mai i Stavanger konserthus blir med den amerikanske pianisten og komponisten Brad Mehldau. Han kommer med sin faste trio som inkluderer Larry Grenadier på bass og Jeff Ballard på trommer. De omtales som en trio med nesten uanstendig god teknikk, originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon, så det er et særdeles samstemt band som åpner Maijazz 2023.

Jan Garbarek har besøkt Maijazz en rekke ganger tidligere, og ønskes velkommen tilbake når festivalen nå skal markere 35 år.
– Jan Garbarek har alltid vært viktig for Maijazz, men enda viktigere for norsk og europeisk musikk. Få musikere har preget sin kunstform som Garbarek. Hans tone er lett gjenkjennelig. Han har lyttet og latt seg inspirere av de største innen jazz, klassisk og folkemusikk fra ulike verdenshjørner og hele tiden arbeidet målbevisst med sitt eget uttrykk. Med sine særdeles samspilte medmusikanter på scenen, ligger alt til rette for en uttrykksfull avslutning av Maijazz 2023, avslutter festivalsjef Andersen.

Billetter er lagt ut for salg her.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev