Nyhet

Festivalakademiet spesial: Lonely Woman

Formiddagsolo med Hildegunn Øiseth, Signe Emmeluth og Ellen Andrea Wang i en musikalsk utgave av Festivalakademiet på Moldejazz torsdag kl. 12 i Teatret Vårt.

Hva er den fineste jazzlåten noensinne? Meningene er mange, men Ornette Colemans «Lonely Woman» scorer nok høyt hos flere. Hvor mange artister har ikke fremført denne låten på Moldejazz opp gjennom årene? Den er både vakker og alvorlig, rask og langsom på samme tid.

Tre fremragende musikere av i dag, alle basert i Norge, gjør hver sin tolkning av denne viktige låten, alene på scenen denne formiddagen.

Hildegunn Øiseth på trompet og bukkehorn, opptrer ellers på festivalen med Marilyn Mazurs Shamania
Signe Emmeluth på altsax, opptrer ellers på festivalen med Emmeluth’s Amoeba
Ellen Andrea Wang, opptrer ellers på festivalen med sin trio gjestet av Ben Wendel og Manu Katché

Introduksjon ved Festivalakademiets vert Audun Vinger

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev