Nyhet

Universal Indians på turné med Joe McPhee

Trommeslager Tollef Østvang og kontrabassist Jon Rune Strøm legger ut på europaturné med Universal Indians og legenden Joe McPhee denne uka, og avslutter med fire konserter i Norge.

Frijazz-trioen Universal Indians, men den nederlandsbaserte amerikanske saksofonisten John Dikeman samt norske Tollef Østvang og Jon Rune Strøm, har spilt sammen siden 2011. Ved en rekke anledninger har trioen tatt med seg komponist, improvisator og multiinstrumentalist Joe McPhee som gjest. McPhee har en karriere som strekker seg over nesten 50 år og over 100 innspillinger, og i en alder av 82 år holder han fortsatt koken. Sammen slapp denne energiske kvartetten liveplata «Skullduggery» på Clean Feed Records i 2015. Torsdag 21. april åpner turneen i Østerrike, før den går innom Tyskland og Belgia og deretter avsluttes med fire konserter i Norge.

21/4: Martinschlössl – Wien (Østerrike)
23/4: Club Manufaktur – Schorndorf (Tyskland)
24/4: In Situ Art Society – Bonn (Tyskland)
25/4: Werkplaats Walter – Brussel (Belgia)
26/4: Blow Out – Oslo (Norge)
27/4: Nonfigurativ musikk/nyMusikk Vestfold – Tønsberg (Norge)
29/4: Soddjazz – Inderøy (Norge)
30/4: Tedans – Bergen (Norge)

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev