Nyhet

Vinterjazz står for døra i Fredrikstad

Vinterjazzfestivalen i Fredrikstad åpner torsdag 31. mars med et program som fordeler seg over de to kommende langhelgene. Det blir konserter med blant annet Beady Belle, Trygve Seim Ensemble, Cory Wong, Jens Wendelboe Quintet, The Real Thing og Laupsa Lokomotiv.

– Det er alltid spennende og se hvordan festivalprogrammet blir helt til slutt. Det blir alltid et stykke unna det som opprinnelig står på arbeidsblokka, forteller festivalsjef Ole-Henrik Mohn, som presenterer et variert program med flere store markeringer. – Fantastiske Beady Belle kommer nesten direkte fra supersuksess i Paris og skal feire 20 år som artist hos oss. The Real Thing kommer og feirer 30 år som band. Jens Wendelboe, Petter Wettre, Trygve Seim Ensemble er også fantastiske jazzutøvere med lang fartstid både i inn- og utland. Det er også veldig stas å ha fått tak i verdensstjernen Cory Wong. Når vi ser på turnélisten hans som går innom Spania, Irland, Nederland, UK, Belgia, Tyskland, Frankrike og Italia, så er det jo ganske kult at det står Fredrikstad og Vinterjazzfestivalen midt i reiseruta.

Selv ser Mohn spesielt fram til én konsert under årets Vinterjazzfestival, den italienske saksofonisten Stefano Di Battista: – Stefano er etter min mening en av verdens beste saksofonister, og som saksofonist selv har Stefano vært min store helt i nesten 20 år. Jeg har vært i dialog med managementet i Italia og prøvd å få dette til i nesten 4 år, og endelig så er avtalen i boks. For min del så blir dette kanskje den mest spesielle konserten av alle jeg har hatt gjennom alle årene. Ja, jeg kan vel trygt si det er en nerdebooking eller egoistisk booking om du vil, hehe, men det må være lov.

Fredrikstad huser for tiden to festivaler, Gamlebyen Jazzfestival i tillegg til Vinterjazzfestivalen, og Mohn forteller om et godt jazzmiljø og økende jazzinteresse i plankebyen. – Med Fredrikstad Blues & Jazzklubb som har formiddagsjazz/blues hver lørdag og Tamburkjelleren i Gamlebyen som har torsdagsjazz og jam hver torsdag, så er det to faste konserter i uka. Og så er det to jazzfestivaler i løpet av året som går veldig bra. Både Gamlebyen jazzfestival og Vinterjazzfestivalen er unge, det er Vinterjazzfestivalen som er eldst med sine beskjedne 8 år. Vi har opplevd økt interesse alle årene vi har holdt på, og selv med to korona-år bak oss, så ser vi fortsatt at interessen er stor, avslutter Mohn.

Vinterjazzfestivalen i Fredrikstad åpner dørene torsdag 31. mars med Trygve Seim Ensemble i Østre Fredrikstad Kirke. Programmet fortsetter de neste dagene med The Contemporary Sax Quartet, John Faxe og Beday Belle fredag, og den amerikanske Grammy-nominert gitaristen, bassisten og låtskriveren Cory Wong lørdag 2. april. Sekstetten Laupsa Lokomotiv sparker i gang helga etter med konsert på Båthuset Scene 8. april før Jens Wendelboe Quintet og The Real Thing. Lørdag 9. april blir det konserter med Petter Wettre «The Last Album», Stefano Di Battista «Morricone Stories» og Blåsmafian før Fredrikstad Storband avslutter hele festivalen i Østre Fredrikstad Kirke søndag 10. april.

Fra forsiden

Selma French Bolstad og Christian Wallumrød Ensemble - Gamle Raadhus Scene, Oslo, 28. september 2022

Fine viser og utsøkt ensemblemusikk

En kveld å lene seg tilbake i, med to sett som begge lar seg nyte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev