Nyhet

Tre store festivalslipp

Liv Hauge Ensemble og Lilja spiller på Kongsberg Jazzfestival i juli. Moldejazz har John McLaughlin, Tord Gustavsen Trio og Emmeluth’s Amoeba blant sine programnyheter. Jazzfest lanserer Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester & Anna Webber og trønderpop med NTNU Jazzensemble.

Noen av landets største festivaler har sluppet programnyheter den siste uka, og det er ingen tvil om at det er mye å glede seg til fremover.

Kongsberg Jazzfestival lanserer unge, sterke stemmer, og 8. juli fremfører Liv Hauge Ensemble bestillingsverket Hva nå, Ekko?.
– Liv Hauge er en av de unge, norske jazzmusikerne med bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole som virkelig har blitt lagt merke til de siste årene, sier festivalsjef Ragnhild Menes. Verket skal utforske hvordan vi mennesker takler, tolker og distanserer oss fra det ukjente og uforutsigbare, og med seg har Hauge et stjernelag av unge og relevante musikere fra dagens norske jazzscene. Gitarist Oddrun Lilja Jonsdottir kommer også til Kongsberg Jazzfestival med sitt prosjekt LILJA 6. juli.

På Dokkhuset i Trondheim 11. mai fortsetter Jazzfest konsertserien «ung komponist arrangerer trøndersk pop/rock», og turen er kommet til Vebjørn Mamen. Han skal ta for seg låtkatalogen til superstjernen Astrid S og gi låtene ny drakt for stortalentene i NTNU Jazzensemble. Trondheim Jazzorkester samarbeider med fløytist, saksofonist og komponist Anna Webber, som de siste årene har etablert seg i New York som en av byens mest spennende stemmer i skjæringspunktet mellom avant-garde jazz og samtidsmusikk. De spiller på Jazzfest 15. mai. Festivalen skal også innta Samfundet, studentenes hus i Trondheim, hvor blant annet Fieh, RebMoe, Koma Saxo og Cosmic Swing Orchestra skal spille. Litt utenfor den ordinære festivalperioden, er Pat Metheny hentet inn til Jazzfest Exclusive. Gitarlegenden spiller i Olavshallen 12. august.

Gitarlegende blir det også på Moldejazz når John McLaughlin vender tilbake til festivalen 36 år etter konserten med Mahavishnu Orchestra i Idrettens Hus. Röyksopp returnerer til Romsdalsmuseet elleve år etter avlysningen i 2011 og vil dele scene med Chris Holsten. Tord Gustavsen spiller på Plassen med sin trio, og der vil også Christian Sands Trio få sin Norges-debut. «Groove»-fenomenet Cory Wong vil innta Alexandraparken, og Emmeluth’s Amoeba skal spille på Storyville.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev