Nyhet

Sildajazzprisen til Marlen Tjøsvoll

Under festivalåpningen onsdag kveld ble jazzvokalist Marlen Tjøsvoll tildelt Haugaland Kraft Sildajazzpris 2021.

Marlen Tjøsvoll er en hardtarbeidende og meget dyktig utøver, med en dyp musikalitet, og har i løpet av få år rukket å markere seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Haugaland Kraft Sildajazzpris skal gå til en utøver fra distriktet som er tidlig i karriereløpet, men som allerede har rukket å gjøre seg bemerket. Intensjonen med prisen er å gi utøveren muligheter til å gjennomføre prosjekter eller ideer hun eller han drømmer om, og gi utøveren næring til å fortsette å utvikle seg. Tjøsvoll kommer fra Torvastad og har bakgrunn fra musikklinjen på Skeisvang, og har senere studert musikk ved Berklee i Boston. Hun har tidligere mottatt Karmøy kommunes kulturstipend, og jobber nå med sin første plateinnspilling. Lørdag får Sildajazz-publikummet høre henne med en ny kvartett på Hotel Saga.


Haugalandkraft Sildajazzpris ble delt ut av konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft og festivalsjef Andreas R. Meland onsdag kveld i forkant av åpningsforestillingen Miss Tati’s Eyemba i Festiviteten.

Prisen er på 30 000 kroner. Prisvinneren mottar et silketrykk av årets festivalplakat, og i tillegg følger det med en bestilling fra Sildajazz på en prisvinnerkonsert påfølgende år. Juryen har bestått av en representant fra Haugaland Kraft i tillegg til Sildajazz sitt programråd.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev