Nyhet

Wallace i mentorprogram for unge komponister

Sanger, improvisatør og komponist Karoline Wallace er blant fire utvalgte til Borealis Ung Komponist 21/22. De neste åtte månedene skal de fire skape hvert sitt verk som får premiere under festivalen i 2022.

Festivalen Borealis fikk i år inn rekordmange søknader til Borealis Ung Komponist. Hele 73 komponister fra hele landet søkte seg til mentorprogrammet som ble startet for å stimulere til at flere stemmer får komme til, og utvikle seg innen det eksperimentelle musikkfeltet. Mentorprogrammet knytter internasjonalt anerkjente komponister sammen med nye komponistspirer og et musikerensemble. Gjennom åtte måneder skal deltagerne jobbe frem hvert sitt verk som får verdenspremiere på festivalen i 2022.

Årets deltagere kommer fra varierte musikalske bakgrunner, og har alle en utøver- og komponistside ved sin praksis. Alle fire står selv på scenen i prosjekter, og trakterer seg i mellom jazzvokal, cello, santur og elektronikk. Peder Niilas Tårnesvik er mest kjent for sitt prosjekt Niilas, som han slapp sitt første full-lengde album med og vant Spelemannprisen for i 2020. Astrid Solberg er cellist og komponist, og setter lys på maktforhold og feminisme gjennom musikken sin, og bruker både video, koreografiske og visuelle elementer. Karoline Wallace er kjent som vokalist og komponist i sitt eget prosjekt Molecules, har samarbeidet med Erlend Skomsvoll, og jobber i sjiktet mellom jazz, norsk folkemusikk og samtidsmusikk. Mirsaeed Hosseiny Panah er satur-spiller og komponist uteksaminert fra Universitetet i Teheran og Norges musikkhøgskole, og har en spesiell interesse for jazz og klassisk musikk såvel som klassisk iransk musikk.

Sammen skal disse fire skape hvert sitt verk med støtte og veiledning fra årets mentorteam som er Harpreet Bansal, Camille Norment, Johan Sara Jr. og Øyvind Torvund. Til disposisjon har årets deltagere ensemblet TABULA RASA – et Vestlandbasert vokalensemble som jobber for å fremme klassisk vokalmusikk, og som jobber med improvisasjon og teatralske virkemidler for å skape konseptuelle konserter og forestillinger.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev