Nyhet

Jazzdag-feiring med Ivan Mazuze

På den internasjonale jazzdagen 30. april inviteres publikum til digital konsert med Ivan Mazuze Band med gjester fra Nasjonal jazzscene, Victoria.

Også i år samles jazzaktører i Oslo seg om International Jazz Day-feiring 30. april. Arrangørene Nordic Black Theatre, Kampenjazz og Barnas Jazzhus / Improbasen har gått til kjernen av UNESCOs grunntanke med International Jazz Day: konserter med fokus på unge utøvere og på internasjonalt samarbeid. Allerede søndag som var spilte de dyktige, unge musikerne fra Barnas Jazzhus en direktestrømmet konsert fra Nordic Black Theatre & Caféteatret, den kan du fortsatt oppleve på Facebook her. Senere samme kveld spilte TriMolo, bestående av Khaled Habeeb (oud), Tuva Færden (hardingfele, lyre og vokal) og Saleh Mahfoud (vokal og diverse instrumenter), en konsert med arabisk og norsk folkemusikk.

Den internasjonale jazzdagen markeres med hovedkonsert på selve dagen, fredag 30. april, og det arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzfestival, JM Norway, Nasjonal jazzscene, Østnorsk Jazzsenter og Samspill International Music Network.

– Det har blitt en skikkelig fin tradisjon at sentrale krefter i Oslos jazzmiljø går sammen om å markere den Internasjonale jazzdagen 30. april med konserter og seminarer, sier produsent på Nasjonal jazzscene, Line Juul.
– I år har vi invitert saksofonisten Ivan Mazuze med band som hovedartist. Han har håndplukket tre gjestemusikere, alle bosatt i Oslo, men med ulike kulturelle og musikalske bakgrunner. Sammen vil de vise at jazz og improvisasjon kommuniserer på tvers av kulturer, og de vil løfte frem det fantastiske mangfoldet vi har i musikk-Oslo i dag. Det planlagte mangfoldseminaret må vi utsette til neste år, men hovedkonserten med Ivan Mazuze fra Victoria er både inspirerende åpen musikk og mangfold i praksis, forteller Juul.

Saksofonisten Mazuze har bodd og virket fra Norge i mer enn ti år og er blitt en vital del av hovedstadens musikkliv. Til denne konserten har han lagt sanger Hanne Tveter, pianist Olga Konkova og tabla-spiller Sanskriti Shrestha til sin faste besetning bestående av Bjørn Vidar Solli (gitar), Jens Fossum (bass) og Raciel Torres (trommer)

Live stream: Ivan Mazuze Band med gjester feirer International Jazz Day
Fredag 30. april – kl 20.00 – Billetter kr 100

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev