Nyheter

Øker og fremskynder musiker- og bandstipend

Musikermedlemmer i Norsk jazzforum kan allerede nå søke årets musiker- og bandstipend. Årets utlysning er fremskyndet på grunn av koronapandemien, og den totale potten er økt til hele 1 million kroner. Søknadsfrist er 15. april 2021.

Som i fjor fremskynder Norsk jazzforum musiker- og bandstipendene som vanligvis utlyses på høsten og utbetales i desember.

– Musikerne har mistet store deler av sin inntekt under koronapandemien. I disse tider hvor få får spilt konsert håper vi en tredobling av stipender til fordypning og øving kan bidra til formidlingsaktivitet likevel, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Den opprinnelige stipendordningen var på 335 000 kroner, men er i 2021 økt til 1 million kroner. Det betyr at langt flere vil motta stipend. I fjorårets ekstraordinære tildeling på kroner 900 000 mottok 70 musikere/band stipender mot i overkant av tjue ved ordinære tildelinger.

Norsk jazzforums musiker- og bandstipend som formål å bidra til at profesjonelle jazzmusikere får frihet til å fordype seg i sin kunst, enten via øving, reiser eller videreutdanning. Musikere må være medlemmer av Norsk jazzforum for å søke. Søknadsfrist er 15. april 2021. Tildelingene er klare innen utgangen av mai.

Retningslinjer og søknadsskjema finner du her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Vi stuper ned i orgelsjøen

All Ears blir i januar første musikkfestival på nye MUNCH, Mats Eilertsen spiller for håpet på en ny kvartettplate, Eivind Opsvik gjør alt selv på ny soloplate og vi blir fjetret av Get Back.

Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev