Minneord

Chick Corea (1941-2021)

Chick Corea har gått bort, i en alder av 79 år. «…en fantastisk og raus musiker. Vi er mange som er lei oss nå. Hvil i fred,» skriver Bjørn Willadsen, på vegne av Trondheim Jazzorkester og Midtnorsk Jazzsenter, i dette minneordet.

Torsdag kveld fikk vi den triste nyheten om at pianolegenden og Norgesvennen Chick Corea har gått bort i en alder av 79 år. Trondheim jazzorkester og Erlend Skomsvoll møtte Chick Corea for første gang i juli 2000 på Moldejazz i det som senere har blitt kalt «Mirakelkonserten». Et unikt samarbeid der Erlend Skomsvoll fikk re-komponere /arrangere Coreas musikk, til legendens store begeistring. Chick viste seg å være en imøtekommende og hyggelig mann som virkelig ønsket å få det beste ut av de den gang relativt unge musikerne i Trondheim jazzorkester. Dette ble starten på et langvarig samarbeid og et lite eventyr for oss alle.  Året etter (2001) gjorde vi i samarbeid med Rikskonsertene Norges-turne med åtte fulle konserthus fra Tromsø i nord til Skien i sør.

I 2005 kom utgivelsen «Live in Molde» (mnj records) som var opptakene fra år 2000.  I  januar 2006 opptrådte TJO & Erlend med Chick på Hilton Ball Room i New York for 3000 publikummere som del av den internasjonale jazzkonferansen til International Association of Jazz Educators.  Der var også lederen av Tokyo Jazz Festival tilstede. Dette medførte en konsert (for 5000 publikummere) i Tokyo senere på året (sept).  Konserten ble også sendt på nasjonal kringkasting i Japan.

I  2010 produserte vi selv en turne i Norge/Sverige med fem konserter (Molde-Trondheim-Umeå-Stockholm-Oslo).  Under konserten i Dokkhuset  ble han formelt utnevnt til æresdoktor NTNU. Opptak fra denne turnèen ble senere utgitt på CD «What game shall we play today» (2018/mnj records CD020).

I 2016 ble Trondheim jazzorkester invitert av Chick til hans 75-årsmarkering i New York  med fire konserter sammen på Blue Note Jazz Club 16./17.nov. Stor stas for alle!  Jazzorkesteret ble deretter invitert med til North Sea Jazz festival sommeren 2017.

Siste turne med Chick Corea og Trondheim jazzorkester var i 2018 med tre konserter: Nasjonal jazzscene/Oslo –  Maijazz/Stavanger og Trondheim jazzfestival. Også dette en flott opplevelse sammen med en fantastisk og raus musiker.

Vi er mange som er lei oss nå. Hvil i fred.

På vegne av Midtnorsk jazzsenter og Trondheim jazzorkester,
Bjørn Willadsen
daglig leder

Chick Corea

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev