Nyhet

Nordic Jazz Comets går digitalt

Det årlig nordiske showcasearrangementet Nordic Jazz Comets blir digitalt i år. Onsdag 2. desember sendes et konsertopptak med Kjetil Mulelid Trio og fire andre nordiske band.

We Jazz Festival i Finland skulle opprinnelig være vertskap for Nordic Jazz Comets 2020, men på grunn av koronapandemien blir det nå i stedet et digitalt arrangement.
– Vi håpet i det lengste at det skulle være mulig å gjennomføre Nordic Jazz Comets med både nordiske band og invitert internasjonal bransje og presse til stede i Helsinki. Men ettersom vi opplevde økt smitte og tilhørende innstramninger i alle de nordiske landene, ble en digital versjon en god løsning, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes.

Onsdag 2. desember inviterer derfor de nordiske jazzorganisasjonene til «Stream Party» med fem band fra kl 16.45. Kjetil Mulelid Trio som representerer Norge, får vi se i opptak fra Dokkhuset Scene i Trondheim.  Mulelid er glad for at det ble et alternativt opplegg, men savnet et publikum som gir litt ekstra energi til samspillet: – Men når det ikke er mulig, er det bra å få til en annen løsning. Å spille foran kamera uten publikum gir jo en ganske mye stivere setting, men det ble en halvtimes intimkonsert med endel ny musikk og mye moro for oss i alle fall, sier han.

Med mål om nordisk turnering
I forbindelse med Nordic Jazz Comets som et nordisk samarbeidsprosjekt, er det etablert et nordisk arrangørnettverk der målet er øke turnering på tvers av de nordiske landegrensene. Ragnhild Menes forteller at de håper å få til turneer med Nordic Jazz Comets-bandene i løpet av 2021.
– Fokuset fremover kommer til å være på grønn og miljøvennlig turnering. Dagen etter Nordic Jazz Comets-konsertene er gjennomført, vil det være en digital workshop for musikerne, organisasjonene og arrangørene som er med i prosjektet, der blant annet økt kompetanse og bevisstgjøring rundt bærekraftig turnering vil være tema, sier Menes.

Kjetil Mulelid ser fram til denne delen av arrangementet: – Det blir også veldig interessant med webinaret hvor det blir snakk om hvordan gjennomføre og få til turnévirksomhet. Det er et emne man alltid kan lære mer om, selv om vi gjerne skulle lært om det gjennom praksis. Får håpe det lar seg gjøre i 2021. I mellomtida får man utnytte internett sine positive sider.

Utstillingsvindu for nordisk jazz
Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets fungerer som et utstillingsvindu for nordisk jazz for et internasjonalt publikum og bransje. Siden starten i 2000 har Nordic Jazz Comets vært arrangert på tur i de nordiske landene. I de siste tre utgavene har imidlertid prosjektet flyttet ut av Norden og samarbeidet med Scope Festival i Berlin, EFG London Jazz Festival og sist med det franske festivalnettverket Association Jazzé Croisé i Paris. I år skulle det tas tilbake til Norden i samarbeid med finske We Jazz Festival, som har utviklet seg til å bli et musikalsk høydepunkt i den finske desembermåneden, men dette ble endret til et digitalt arrangement på grunn av koronapandemien.

– Det hadde jo vært veldig fint om deltagelsen i Nordic Jazz Comets lagde noen ringvirkninger til mer aktivitet, sier Kjetil Mulelid, og fortsetter: – Det hadde jo vært utrolig gøy å få til noe mer i Europa i løpet av neste høsten for eksempel. Det er i alle fall lagt opp til et bra digitalt erstatningsarrangement hvor alle som vil kan se konsertene. Forhåpentligvis er det noen som liker det vi gjør og som inviterer oss til en kul plass på denne jorda når koronaen er under kontroll. Det ville vært helt rått, sier Mulelid.

Nordic Jazz Comets kan strømmes gratis onsdag 2. desember fra kl 16.45 i lenken her.

Spilleliste:
kl 16.55 Svaneborg Kardyb (DEN)
kl 17.30 Post-sun-vision (SWE)
Kl 18.05 Ingibjörg Turchi Band (ICE)
Kl 18.40 Kjetil Mulelid Trio (NOR)
Kl 19.15 Kadi Vija Key Project (FIN)

 

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev