Nyheter

Ny fagansvarlig i Norsk jazzforum

Roy Jahrn Holtan er ansatt i stillingen som fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Roy Jahrn Holtan (34) er ansatt som ny fagansvarlig i Norsk jazzforum. Han kommer fra stillingen som produsent i Oslo Jazzfestival hvor han har jobbet de siste åtte årene.

– Jeg ser frem til å videreføre en sterk formidlingstradisjon av norsk jazz, og utvikle prosjekter for og med medlemmene i Norsk jazzforum. Med pandemien og i etterdønningene, er Norsk jazzforums funksjon desto viktigere, både kulturpolitisk for å sikre forutsigbare rammer, i forvaltning av tilskudd som fremmer aktivitet og gjennom å være forumet der medlemmer deler utfordringer og muligheter, sier Roy Jahrn Holtan.

Som fagansvarlig vil Jahrn Holtan være saksbehandler for Norsk jazzforums tilskuddsordninger, programmere medlemsmøter, lede ulike prosjekter for og med medlemmene og ha hovedansvar for organisasjonens internasjonale arbeid.

– Vi er svært glade over å få med oss Roy på laget. Med sin mangfoldige jobbakgrunn, sitt brede nettverk og ikke minst gode produsentkompetanse er jeg sikker på at dette blir en god match. Roy bringer også inn mange gode ideer som nok flere medlemmer får nyte godt av i tida som kommer. Vi ønsker ham varmt velkommen, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Roy Jahrn Holtan har studerte kulturprosjektledelse med fordypning i musikkfeltet ved Høgskolen i Lillehammer, og har vært involvert i blant annet Nordisk JazzIncubator på Dølajazz. Han har tidligere arbeidet som kulturkonsulent i Sørum kommune, med band- og konsertvirksomhet i fritidsklubbmiljøet i Oslo, og vært konsertarrangør siden begynnelsen av 2000-tallet. I Oslo Jazzfestival har han hatt ansvaret for planlegging og gjennomføring av konsertproduksjoner, og tatt del i prosjekt-, program- og publikumsutvikling gjennom året.

– I ungdomsårene i Vestfold fikk jeg fot for jazz med lokale storheter som Petter Wettre, Jaga Jazzist, Mathisen-brødrene, Olga Konkova og Sandefjord Storband. I studietida var jeg festivalgjenger på Nattjazz, Vossa Jazz, Kongsberg Jazzfestival og DølaJazz, og var med i bookingkomiteen og gjorde teknisk produksjon på Nordisk JazzIncubator på Lillehammer, forteller Jahrn Holtan.

Roy Jahrn Holtan overtar stillingen som fagansvarlig i Norsk jazzforum etter Ragnhild Menes som går videre til Kongsberg Jazzfestival. Han har for tiden foreldrepermisjon, og vil tiltre stillingen i februar/mars neste år.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev