Nyhet

Gustavsen slutter i Kongsberg Jazzfestival

Kai Gustavsen gir seg i Kongsberg Jazzfestival etter åtte år som festivalsjef.

Kongsberg Jazzfestival forteller i en pressemelding 9. juni at festivalsjef Kai Gustavsen slutter. Gustavsens andre åremål løper egentlig til juli 2022.
– Jeg velger likevel å gå av nå fordi jeg mener det er det beste tidspunktet for organisasjonen og min etterfølger. Som følge av korona er festivalen i 2021 er i stor grad ferdig booket. En ny festivalsjef kan derfor konsentrere det første året på å lære vår fantastiske organisasjon å kjenne, uttaler Gustavsen.

I 2024 fyller Kongsberg by 400 år og jazzfestivalen 60 år, og Gustavsen mener en ny festivalsjef vil kunne dra stor fordel av å ha et par festivaler under huden før et storslagent jubileum.

– Etter beste evne har jeg forsøkt å forvalte 56 års festivaldrift i et langsiktig perspektiv. Likevel har vi i sum foretatt mange radikale endringer. Det har gitt fantastiske resultater som en hel by er stolt av. På åtte år har omsetningen økt fra 9 til 36 millioner kroner og vi har befestet vår posisjon som Norges største jazzfestival. Sammen med styret, fantastiske kollegaer, gruppeledere, funksjonærer, samarbeidspartnere, sponsorer, leverandører og artister har vi løftet festivalen inn i en ny tid. Jeg er stolt over det vi har fått til, sier Gustavsen.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev