Nyhet

Karin Krog blir Artist In Residence på Moldejazz

Karin Krog, som stod på programmet på den aller første jazzfestivalen i Molde i 1961, blir Artist In Residence når den 60. utgaven av Moldejazz arrangeres i juli 2020.

Karin Krog har en helt spesiell plass i Moldejazzhistorien gjennom innspillingen fra 1969 av det som må kunne kalles Moldejazz sin «nasjonalsang», «Break of Day in Molde». På årets jubileumsfestival vil hun presentere tre egne prosjekt, og hun vil i tillegg være gjest på åpningskonserten med Arild Andersen Group.

Premiere på nytt Krog-prosjekt
Som årets AiR vil Karin Krog ha premiere på et helt nytt prosjekt, «Tea with Thelonious». På kvelden 15. april 1966, satt Krog sammen med Thelonious Monk i Dagligstuen på Continental i Oslo, hvor han ble intervjuet av journalist Randi Hultin. Monk hadde akkurat spilt en legendarisk konsert i Universitetets Aula, og Karin lovet seg selv at hun en dag skulle synge noen av låtene hun hadde hørt den kvelden. Mer enn 50 år har gått siden den gang, men nå har tiden endelig kommet. Under Moldejazz blir det eksklusiv premiere på «Tea with Thelonious» – en samling av Karin Krogs egne Monk-favoritter i nye arrangementer av John Surman for Valhalla-kvartetten og Karin. Under Moldejazz får vi også høre Karin Krog med The Meantimes feat John Surman samt The In Between Times, og som gjest på åpningskonserten med Arild Andersen Group.

Jubileumsprogrammet
I tillegg til Karin Krogs konserter kan Moldejazz by på et fyldig jubileumsprogram med en rekke bestillingsverk, premierer og spesielt sammensatte bandkonstellasjoner. Blant annet har Hedvig Mollestad, en av Norges ledende gitarister, skrevet verket «Maternity Beat» på bestilling fra Moldejazz, og fremfører det sammen med Trondheim Jazzorkester. Fjorårets jazz-stipendiat Johan Lindvall har også skrevet for Trondheim Jazzorkester, og Trondheim Voices & TrondheimSolistene fremfører Jon Balkes verk «A World of Daugthers». Arve Tellefsen vil gjøre sin Moldejazz-debut når han på årets avslutningskonsert i Molde Domkirke teamer opp med en rekke jazzmusikere, Håkon Kornstad, Ellen Andrea Wang med flere, for Kjetil Bjerkestrands «Breaking Beethoven». Se hele Moldejazz-programmet her. Billetter legges ut for salg torsdag 28. mai kl 13.

Smitteverntiltak
At jubileumsfestivalen finner sted under de spesielle omstendigheter som råder under Covid 19-pandemien, vil ikke legge en demper på den musikalske og kreative utfoldelsen, skriver festivalen i en pressemelding Det gir imidlertid en del begrensinger når det gjelder den praktiske gjennomføringen av festivalen. Maksimalt antall publikum er 200 på Bjørnsonhuset, og godt under 200 på alle andre spillesteder. Smitteverntiltak vil bli ivaretatt i en egen veileder som festivalen er i ferd med å utarbeide.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev