Nyhet

Det blir Mandaljazz i sommer

Etter nøye vurderinger har de frivillige i Mandaljazz tatt en demokratisk beslutning om at det skal arrangere festival i år. Festivalen vil foregå 26. og 27. juni med helnorsk program.

Regjeringen har åpnet for arrangementer med inntil 200 personer fra 15. juni, og Mandaljazz tar alle forholdsregler når det kommer til smittevern.
– Det vil derfor bli en nedskalert utgave av festivalen som har blitt et fast og kjært innslag i mandalssommeren, forteller festivalsjef Eirik Kristensen.

Blant annet reduseres festivalen fra tre til to dager, det blir maks åpent for 100 publikummere på konsertene på hovedscenen i teltet på Kulturfabrikken, og det blir færre konserter enn det ville vært under normale omstendigheter. Det vil heller ikke bli noen aktivitet i regi av festivalen etter klokken 23

– Vi vil sørge for en trygg og god festivalopplevelse for publikum og gleder oss til å være blant de første arrangørene ut i en periode der kulturbransjen lider av tiltakene mot koronaviruset. En av de viktigste grunnene til at vi velger å gjennomføre årets festival er at vi vil være med på å hjelpe det norske kulturlivet tilbake til normalen, sier Kristensen.

Ettersom reiserestriksjonene gjør det vanskelig for utenlandske artister å komme til Norge, vil det i år bli en helnorsk lineup på Mandaljazz. Innen 25. mai blir fullt program lansert og billetter lagt ut for salg, med en lavere pris på festivalpass.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev