Nyhet

Nattjazz er avlyst

Regjeringen har forlenget forbudet mot kulturarrangementer frem til 15. juni, og dermed må Nattjazz i Bergen avlyse årets festival.

Tirsdag 7. april vedtok regjeringen et forbud mot alle større kulturarrangement frem til og med 15. juni for å redusere spredning av koronaviruset, og det blir derfor ikke mulig å avvikle årets Nattjazz som skulle arrangeres 22. – 30. mai, skiver festivalen i en pressemelding.

– Det var på høy tid med et vedtak, etter en måned i uvisshet. Både artistene, frivillige, publikum og våre samarbeidspartnere trengte denne avklaringen, sier festivalsjef Jon Skjerdal.

– Det er en absurd situasjon for oss, som for alle andre. Jeg har de siste 30 årene arrangert jazzfestival i slutten av mai, og det å gå inn i forsommeren uten festivalarbeidet, kan jeg vanskelig se for meg enda, sier Skjerdal.

Nattjazz ser allerede frem mot 2021 og festivalperioden 28. mai – 5. juni. Alle årets bekreftede artister får tilbud om å komme tilbake neste år og festivalen håper så mange som mulig av dem får kalenderen til å stemme. Billettkjøpere vil få mer informasjon på e-post fra festivalens billettleverandør TicketCo angående refusjon og alternative løsninger.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: To horn i kjeften og ett cymbalslag, takk!

André Roligheten er konsertaktuell, Håkon Mjåset Johansen er dobbelt plateaktuell, vi leser kortprosa om en obskur duett, tenker på Jimmy Cobb og lytter til nye skiver og signaler fra Kulturdepartementet.

Nyhet

Jazzintro-startskudd på Moldejazz

Koronakrisen avlyste alle fire innledende runder av Jazzintro 2020, men nå legges det et nytt løp med konserter. Startskuddet går på Moldejazz i juli med finale i Oslo i desember.

Meld deg på vårt nyhetsbrev