Nyhet

Maijazz avlyst

Maijazz i Stavanger avlyser årets festival. Svært tung avgjørelse å ta, men uunngåelig og et resultat av mange faktorer, forteller festivalsjef Per Hasse Andersen.

I samråd med helsesjefen i Stavanger Kommune har Maijazz besluttet å avlyse årets Maijazz som skulle funnet sted i begynnelsen av mai. Selv om myndighetene skulle lempe på de strenge tiltakene etter påske vil det være for mange usikkerhetsmomenter og svært vanskelig å få festivalen klar på så kort tid, skriver festivalen i en pressemelding.

– Vi forstår og stiller oss selvfølgelig lojalt bak tiltakene som kommunale og statlige myndigheten har iverksatt, og det er en utfordrende situasjon både for samfunnet og alle som jobber med kultur. Heldigvis har vi i Maijazz en solid organisasjon og økonomi til å komme oss gjennom og være klare i 2021, sier festivalsjef Per Hasse Andersen.

Han forteller at et samlet festivalstyre står bak beslutningen om avlysning. De mener det ville være uansvarlig og naivt å tro at det ville være gjennomførbart selv om myndighetene lemper på restriksjonene. Helse og sikkerhet er det viktigste for artister, publikum og ikke minst 250 frivillige som bruker feriedager og fritiden sin på festivalen.

Festivalsjefen er ikke bekymret for fremtiden, men han kommer med en oppfordring til alle som har kjøpt billetter om å avstå fra å kreve pengene tilbake, men heller bruke billettene som vil være gyldige på neste års festival
– Det er viktig for oss å si at dette ikke er et rop om hjelp, men like mye å vise støtte til artistene og jobben med å holde vår del av kulturlivet i gang. At Maijazz kommer tilbake i 2021 er det ingen tvil om, sier Andersen.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev