Nyhet

Bodø Jazz Open avlyst

Bodø Jazz Open er den første av jazzens maifestivaler som nå avlyser. – Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å ta, men det er ikke lenger mulig å se for seg at vi kan gjennomføre festivalen som normalt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Bødø Jazz Open skulle vært arrangert 6. – 9. mai. Nærmere 40 arrangementer var planlagt for årets jazzfestival, deriblant konserter med Jan Garbarek, Mike Stern, Bill Frisell, Sinne Eeg, Elephant9 og The Real Thing.

– Vi er allerede i dialog med disse artistene med tanke på re-booking til neste års jazzfestival, uttaler festivalsjef Jan Gunnar Hoff på festivalens nettside.

Inntektsgrunnlaget til hele kultur-Norge har stoppet opp, dermed også billettsalget til jazzfestivalen, skriver festivalen videre. Det er innført reiserestriksjoner i USA og Europa som berører festivalens internasjonale artister. Smittevernoverlege i Bodø kommune har også gitt forbud mot å arrangere festivaler før 17. mai 2020. Det er derfor besluttet at Bodø Jazz Open blir avlyst i sin helhet med bakgrunn i den gjeldende situasjonen rundt koronaviruset.

Bodø Jazz Open melder at så fort de har det praktiske på plass, vil pass- og billettkjøpere bli kontaktet pr epost om refundering. De som ikke ønsker refusjon kan endre sin billett til festivalen i 2021.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: To horn i kjeften og ett cymbalslag, takk!

André Roligheten er konsertaktuell, Håkon Mjåset Johansen er dobbelt plateaktuell, vi leser kortprosa om en obskur duett, tenker på Jimmy Cobb og lytter til nye skiver og signaler fra Kulturdepartementet.

Nyhet

Jazzintro-startskudd på Moldejazz

Koronakrisen avlyste alle fire innledende runder av Jazzintro 2020, men nå legges det et nytt løp med konserter. Startskuddet går på Moldejazz i juli med finale i Oslo i desember.

Meld deg på vårt nyhetsbrev