Nyhet

Triopremiere på Nattjazz

Perkusjonisten Marilyn Mazur har premiere med sin nye trio med Jon Balke og Torben Snekkestad på Nattjazz i Bergen 26. mai.

Perkusjonsstjernen Marilyn Mazur er tilbake på veien, og den nye trioen hennes debuterer under Nattjazz i Bergen. Mazur har tidligere samarbeidet med storheter som Miles Davis, Jan Garbarek, Wayne Shorter og Gil Evans, og har en lang solokarriere med utgivelser på blant annet ECM. I sin nye trio som debuterer på Nattjazz, har hun med seg Jon Balke på tangenter og saksofonist Torben Snekkestad.

Avishai Cohen i femti
Den israelske bassisten Avishai Cohen fyller 50 år, og har visstnok satt seg i fore å spille 50 konserter i 50 land i løpet av 2020. Nattjazz er et av stoppene, og 22. mai spiller han på USF Verftet. Selv om han stiller med en tradisjonell jazztrio er han ikke redd for å la seg inspirere av Cuba, Johan Sebastian Bach og Leonard Cohen – musikken er melodisk og intenst energisk, forteller Nattjazz i en pressemelding.

Treblåstrøkk med Koma Saxo
Ikke siden Moon Hooch har det vært sånn treblåstrøkk på scenen, forteller Nattjazz om Koma Saxo som spiller 28. mai. Bassist Petter Eldh har satt sammen kvintetten som ellers består av Otis Sandsjö og Jonas Kullhammar på tenorsaksofoner, Mikko Innanen på saksofoner og Christian Lillinger på trommer. Det blir intenst svingende og groovy avantgarde på Verftet denne kvelden. Berlinbaserte Petter Eldh er en ettertraktet produsent, og jobber blant annet med Gard Nilssen, Marius Neset og Django Bates.

Mer om programmet på Nattjazz her. 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev