Nyhet

Flaten og Nilssen-Love på bestilling

Bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love har satt sammen et nytt band på bestilling fra Trondheim Jazzfestival. I mai kan Guts and Skins Octet oppleves under Trondheim Jazzfestival, på Nasjonal jazzscene i Oslo og Maijazz i Stavanger.

I forbindelse med at NTNU Jazzlinja i Trondheim feiret 40 år i 2019 ble Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love bedt om å gjøre en jubileumsbestilling under Trondheim Jazzfestival. Av ulike årsaker ble prosjektet utsatt et år, men i mai 2020 blir prosjektet en realitet og en heidundrende jubileumsfestturné ruller over landet.

To av landet mest aktive og prisbelønte musikere har satt sammen et band som viser i hvilket bredt spekter de selv og NTNU Jazzlinja har preget norsk musikkliv siden opprettelsen i 1979. Medlemmene i Guts and Skins Octet er musikere Paal og Ingebrigt har spilt med eller lenge har ønsket å spille med, og instrumenteringen har også blitt litt uvanlig. Musikken er komponert av Ingebrigt og Paal, men er åpen nok til at alle medlemmene tar musikken i sine retninger. Nøkkelordene her er høyt energinivå og vill spilleglede, forteller Trondheim Jazzfestival i en pressemelding.

Både Håker Flaten og Nilssen-Love har studert i Trondheim, dog i hvert sitt kull, fra tidlig på 1990-tallet. Bassisten og trommeslageren hadde en håndfull band gående før de sammen etablerte flere internasjonalt anerkjente band: Element, Atomic, San, School Days, The Thing og Scorch trio. Duoen har etablert seg som en av Norges tyngste rytmeseksjoner, med Atomic og The Thing som spydspisser for videre karrierer.

Konserten er en bestilling finansiert av Det Norske Komponistfond, og har generalprøve på Nasjonal jazzscene 6. mai, premiere under Trondheim Jazzfestival 7. mai og blir gjentatt 8. mai under Maijazz i Stavanger.

Guts and Skins Octet:
Isabelle Duthoit – vokal, klarinett
Hanne de Backer – saxofon
Signe Emmeluth – saxofon
Magnus Broo – trompet
Jonas Holmegaard – perkusjon
Alexander Hawkins – piano, orgel
Ingebrigt Håker Flaten – bass
Paal Nilssen-Love – trommer

Fra forsiden

Nyhet

Triopremiere på Nattjazz

Perkusjonisten Marilyn Mazur har premiere med sin nye trio med Jon Balke og Torben Snekkestad på Nattjazz i Bergen 26. mai.

Nyhet

Jon Christensen 1943 – 2020

Jon Christensen, nestor blant norske trommeslagere og en stilskaper med internasjonalt ry, døde tirsdag 18. februar, 76 år gammel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev