Nyhet

Wolf Valley på turné i nord

Denne uka gjør Eyolf Dale Wolf Valley sine første konserter i Nord-Norge. Bodø, Hemnes, Tromsø og Hammerfest står på turnéruta.

Oktetten Eyolf Dale Wolf Valley har to kritikerroste og Spellemann-nominerte album bak seg, og har gjort et tredvetalls konserter i inn- og utland. Nå gjør bandet sin første turné i Nord-Norge, og åpner onsdag 22. januar på AdLib Jazzklubb i Bodø.

– Idéen bak prosjektet var å samle et knippe gode venner og kolleger til å fremføre ny musikk i et større format uten å miste bandfølelsen, og denne gleden strømmer gjennom og ut, forteller pianist og komponist Eyolf Dale. På turneen har Dale med seg Hanna Paulsberg (saksofoner), Hayden Powell (trompet), Kristoffer Kompen (trombone), Rob Waring (vibrafon), Adrian Løseth Waade (fiolin), Per Zanussi (bass) og Audun Kleive (trommer).

I en anmeldelse av det første albumet skrev Jazzinorge-anmelder Olav Opsvik at Dale legger lista høyt med en knallsterk oktett: «For her er mykje finesse og lekre oppbyggingar og vendingar, og ein høyrer godt at Dale har tatt seg tid til å jobbe med detaljar, finne ut av rytmiske figurar og overgangar mellom ulike passasjer Dei ulike elementa som dukkar opp i låtane har ein tendens til å berre finne saman før du veit ordet av det, og som ulike lag i eit perfekt måleri kjennest det ut som det alltid har vore, og burde vere, slik når alle brikkane er på plass.»

Turné:
22.01 AdLib jazzklubb, Bodø
23.01 Hemnesjazz
24.01 Nordlysfestivalen, Tromsø
25.01 Arktisk Kultursenter, Hammerfest

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev