Nyhet

Nordland kulturpris til Jan Gunnar Hoff

Musiker, komponist og festivalarrangør Jan Gunnar Hoff ble tirsdag 3. desember tildelt Nordland kulturpris.

Nordland fylkeskommunes kulturpris ble delt ut på årets siste fylkesting tirsdag 3. desember. Prisen som har blitt delt ut helt siden 1974, gikk denne gang til musiker, komponist og arrangør Jan Gunnar Hoff.

– Gjennom musikken som Jan Gunnar Hoff formidler og komponerer har han brakt Nordland ut til et bredt publikum langt ut over våre grenser. Men han har også tatt verden med hjem til Nordland, sier fylkesråd Kirsti Saxi (SV).

Hoff står også bak festivalen Bodø Jazz Open som ble startet i 2011.
– Musikken som formidles på festivalen har svært høy kvalitet og er en blanding mellom musikere fra regionen og musikere fra resten av verden. Musikksjangre og aktører krysser hverandre noe som gjør festivalen unik, sier Saxi.

Fylkesråden trekker frem at festivalen er et strålende eksempel på hva Bodø2024 handler om: – Europeisk kulturhovedstad handler om store og små opplevelser. Det handler om å bringe mennesker sammen og skape nye nettverk mellom oss. Bodø Jazz Open skjer lokalt her i Nordland, men har Europa og resten av verden med seg i møtet mellom menneskene og musikken.

Nordland fylkeskommune forteller at det i år kom inn rekordmange forslag til kulturpriskandidater. Årets tildeling er likevel gjort av en enstemmig kulturpriskomité. Nordland fylkeskommunes kulturpris består av et unikt diplom laget av billedkunstner Tor Kvarv og kroner 50.000.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev