Nyhet

AllEars på festivalturné

Etter 18 år i Oslo gjør improfestivalen AllEars festivalturné i januar og besøker Bergen og Trondheim i tillegg til Oslo med fire band: Supersilent, Stine Janvin, Guro (dyna) Moe Revolution Sextet og Beck/Coudoux/Lee.

AllEars arrangeres for 19. år på rad 9.- 12. januar 2020, men denne gangen i en litt annen utgave. I stedet for å avholde hele festivalen i Oslo har de satt hjul, vinger og skinner på festivalen og invitert fire artister som vil turnere i Trondheim, Bergen og Oslo.

– Vi synes det er fint å kunne «resirkulere» artistene flere ganger når vi først har booket dem, og det tror vi artistene også synes er veldig greit. Spesielt gjelder dette artister som kommer langveisfra. Vi prøver alltid å selge artistene videre til andre arrangører, men det går ikke alltid like bra. Det er dessuten en fin måte å bli kjent med de andre arrangørene i de andre store byene, forteller Christian Meaas Svendsen som kuraterer festivalen sammen med to andre musikere, Ole Mofjell og Signe Emmeluth.

Artistene som gjennomfører runden er Supersilent, Stine Janvin, Guro (dyna) Moe Revolution Sextet og en splitter ny sammensetning med den britiske fagottisten/saxofonisent Mick Beck, den tyske cellisten Elisabeth Coudoux og den taiwanske pianisten Shih-Yang Lee. Festivalen avsluttes i Oslo med en kombinert workshop og konsert for barn i alle aldre med dansk-norsk-svenske G-bop Orchestra.
Saken fortsetter under bildet.


Stine Janvin. Foto: Karina Gytre

Mer bærekraftig festival
Ved å gjøre en festivalturné, ønsker AllEars å slå et slag for en mer bærekraftig festival, forteller Meaas Svendsen.
– Det er bærekraftig for artistenes økonomi ettersom de får flere jobber, og det er bærekraftig for miljøet: når vi først har fått artistene hit, så bruker vi de flere ganger i stedet for å fly mange artister inn og ut av Oslo for kun én gig. Det er bærekraftig med tanke på at vi eksponerer musikken for et større publikum, og at vi knytter et forhåpentligvis sterkere og kanskje varig bånd til arrangører rundt om i landet. Ikke minst er det bærekraftig for musikken — den får anledning til å utvikle seg over flere dager, og musikerne får anledning til å bli kjent over flere dager.

På spørsmål om dette vil bli en varig ordning, er Meaas Svendsen usikker: – Vi har i første omgang lyst til å prøve ut hvordan det funker, men har allerede bestemt at 20-årsjubileet i 2021 vil feires som en normal festival, det vil si at alt vil foregå i Oslo.

AllEars samarbeider i år med nyMusikk Trondheim, PØKK, Dokkhuset, nyMusikk Bergen, Playdate, Nasjonal jazzscene og Deichmanske Bibliotek.
Turnéruta ser slik ut:
9. januar kl. 20:00 — Dokkhuset, Trondheim
10. januar kl. 20:00 — Landmark, Bergen
11. januar kl 20:00 — Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo
12. januar kl 10:00 — Deichmanske bibliotek, Oslo (konsertstart kl. 12:30)

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev