Nyhet

Prisfest på Urijazz

Det ble prisfest under Urijazz sitt arrangement i Støperiet fredag 15. november. Tønsberg-klubben overrasket søsknene Horntveth med Urijazz-prisen, og Terje Johannesen mottok Tønsberg kommunes kulturpris for 2019.

De tre søsknene Lars, Line og Martin Horntveth har vært kjernen i orkesteret Jaga Jazzist som har 25-årsjubileum i år. Leder i Urijazz, Rolf Grundesen, vektla Horntveth-søsknenes betydning for musikklivet i Tønsberg, men også nasjonalt og internasjonalt, da de tre ble overrasket med prisen fredag kveld. At et slik kollektivt oppstår i en liten by er svært sjeldent, uttalte Grundesen.
Alle tre har spilt hos Urijazz en rekke ganger, både med Jaga Jazzist og med egne prosjekter. Fredag kveld spilte Line Horntveth med sin Monica Zetterlund-forestilling, mens Lars spilte med sitt band Amgala Temple. De tre prismottakerne understreket Urijazz’ betydning for at de valgte jazzen og en musikkarrière. Terje Johannesen som samme kveld fikk kommunens kulturpris, ble holdt fram som en sentral inspirasjon og mentor for søsknene.

Kommunens kulturpris
Jazzklubben Urijazz feirer 40 år denne høsten, og kveldens andre pris ble tildelt komponist og musiker Terje Johannesen, som stod bak klubbens jubileumskonsert «40års FEBER» tidligere i høst. Det var ordfører Petter Berg som delte ut prisen, og i sin tale vektla han Johannesens virke som kunstner for mange ulike organisasjoner, ensembler og arrangører i tønsbergregionen. Berg sa videre at Johannesen er en person som er særdeles behagelig, og kunstnerisk skarp og interessant å samarbeide med, med et stort nettverk i mange ulike leire i kulturlivet både lokalt og nasjonalt. Terje Johannesen har flere ganger vært orkesterleder og skrevet arrangementer ved kommunens nyttårskonsert, også da Urijazz fikk tildelt denne konserten i 2018. I tønsbergregionen er det kanskje spesielt Urijazz, Thesbiteateret (spesielt Shakespeare-forestillingene)/Papirhuset, Slagen Storband/Tønsberg Storband, Nøtterøy kirke og enkeltstående musikere og band som har hatt gleden av å samarbeide med Terje. Han har også utført oppdrag for Riksteateret og Nasjonalteateret. I mange år var han med bandet til Odd Børretzen.
Prisen er et stipend på kr. 25.000 og et grafisk trykk.


Terje Johannesen mottar kommunens kulturpris av ordfører Petter Berg. Foto: Frank Suhr/Urijazz

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev