Nyhet

Første programslipp fra Nattjazz 2020

Nattjazz har sluppet de fem første navnene til programmet 2020. Mathias Eick gjør Kind of Blue, Hanna Paulsberg Concept inviterer med gjester til 10-årsjubileum og Fieh, Johan Lindström Septett og Nils Petter Molvær spiller.

Mathias Eick med venner fremfører klassikeren «Kind of Blue» i sin helhet på åpningsdagen av Nattjazz 2020. I august i år fylte det legendariske Miles Davis-albumet «Kind of Blue» 60 år, og for å markere jubileet inviterte Oslo Jazzfestival Eick til å fremføre låtene på platen i sin helhet. Det er dette konseptet som åpner Nattjazz 22. mai. I tillegg til Mathias Eick består bandet denne kvelden av Kjetil Møster (altsax), Martin Myhre Olsan (tenorsax), Johannes Eick (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) og Erlend Skomsvoll (piano).

10-årsjubileum med gjester
Hanna Paulsberg balanserer elegant livet som popstjerne i Gurls og jazzsaksofonist med eget konsept som nå fyller 10 år. Hanna Paulsberg Concept ble dannet våren 2010, sterkt inspirert av Wayne Shorter Quartet sitt energiske og melodiske samspill. Etterhvert har bandet gjennom Paulsberg sine komposisjoner utviklet sitt eget uttrykk der lek og sterke melodier står i sentrum. Til jubileumskonserten 28. mai på Nattjazz blir Magnus Broo (trompet), Elin Rosseland (vokal) og Håvard Aufles (tangenter) med som musikalske gjester. Hanna Paulsberg ble tidligere denne uka tildelt Rolf Gammleng-prisen av Fond for utøvende kunstnere.

Først og sist
Etter et lengre samarbeid med reggaelegendene Sly and Robbie, er Nils Petter Molvær på veien igjen med «eget» band, og på åpningsdagen 22. mai spiller de på Nattjazz. Fieh har siden forrige besøk på Nattjazz i 2016 turnert de fleste festivaler i landet, og slapp nylig det kritikerroste debultalbumet internasjonalt. Lørdag 23. mai er de tilbake igjen i Bergen. Johan Lindström var blant annet med å starte Tonbruket, og ga ifjor ut sitt første soloalbum. Han har håndplukket en septett som mikser jazz, blues og artrock i en kokende blanding av komp og solister, og de spiller på festivalen avslutningsdag.

Mer om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Henriette Hvidsten Eilertsen

- Det er mer spennende å forme fløytas egen identitet i den moderne jazzen fullt og helt, forteller Henriette Hvidsten Eilertsen som første i Norge med bachelorgrad i jazzfløyte. Eilertsen kom nylig hjem fra en bærekraftig turne i Frankrike, har gitt ut singel med trioen sin, og var en av initiativtakerne til OJKOS som hun skal gi ut album med i 2024.

Now's the time

NTT: Symre og Øyunn er dagens navn

Juleskeptisk låt fra Symre Bang, Øyunn utforsker usikkerheten på sin albumdebut, protestjazz fra Dafnie og rapporter fra Kris Davis og Lee Ritenour.

Meld deg på vårt nyhetsbrev