Nyhet

Hubros jubileumsturné

Plateetiketten Hubro er ti år og det skal feires med konserter både i Norge og i Europa i november.

Hubro er en underetikett av Grappa Musikkforlag AS, et av Norges eldste og største uavhengige plateselskap, og ble grunnlagt, og drives av Andreas Risanger Meland. I løpet av Hubros ti år har det blitt langt over 100 albumutgivelser som har høstet anerkjennelse både her hjemme og internasjonalt. I løpet av november blir jubileet feiret med fire konserter i storbyer i Europa og fire konserter i Norge.

Bakgrunnen for satsingen er delt, forteller Meland: – For det første så ser jeg et sterkt behov for å feire at HUBRO har rukket å bli 10 år. «Ti år på en tynn grein» liker jeg å beskrive det som. Og Hubroen er jo som kjent ingen lettvekter, så den tynne greina har virkelig fått kjørt seg! Jeg begynte å feire jubileer årlig allerede da etiketten ble 8 år, men det er jo litt ekstra stas med to siffer og rundt tall og det hele.

Samarbeider om jubileumsturné
Hubro har tidligere hatt spredte label nights i flere europeiske byer, men aldri noen turné. Jubileumsturneen  gjøres i samarbeid  Vibe Agency, som representerer tre av Hubro-bandene som er med.
– Det var Marthe som driver Vibe Agency som kom opp med den idéen siden vi jobber med mange av de samme artistene. Konsertene er jo også en veldig god måte for både bandene, Marthe og meg å få møtt publikum, støttespillere, fans, distributører, arrangører og presse i de ulike byene, og et delmål er jo også at konsertene skal bidra til økt oppmerksomhet i media i de ulike landene både for bandene og for etiketten. Det er den draumen, sier Meland.

Marthe Heggenhougen, som driver Vibe Agency sammen med Emilie Hafskjold Thoresen, forteller at byene de skal besøke er nøye utvalgt etter hvor de har mottatt internasjonal anerkjennelse fra presse: – Målsetningen med turneen er å showcase både Hubro som plateselskap, men også bandene for å øke deres turnévirksomhet i de ulike landene, sier Heggenhougen.


Marthe Heggenhougen og Emilie Hafskjold Thoresen i Vibe Agency (pressefoto)

– Vibe har i forbindelse med organiseringen av denne turneen vært bevisst på bærekraftig turnering, og tar tog så mye det lar seg gjøre. Hubro og bandene er også veldig positive til dette, og vi er stolte over å kunne stå frem som et eksempel på at bærekraftig turnering er fullt mulig, forteller Heggenhougen.

Jubileumsturné:
31. oktober – Lantaren Venster, Rotterdam:
Building Instrument, Bushman´s Revenge, Erlend Apneseth Trio

3. november -Spice of Life, London:
Building Instrument, Bushman´s Revenge, Erlend Apneseth Trio

4. november – La Dynamo, Paris:
Building Instrument, Bushman´s Revenge, Erlend Apneseth Trio

5. november – Auster Club, Berlin:
Building Instrument, Bushman´s Revenge, Erlend Apneseth Trio

9. november – Bedehuset på Bakarøy, Haugesund:
Lumen Drones – slippkonsert

22. November – Nasjonal jazzscene, Victoria, Oslo:
Mats Eilertsen solo, Skarbø Skulekorps

23. november – Blå, Oslo:
Erlend Apneseth Trio m/Frode Haltli, Stein Urheim solo

24. november – Landmark, Bergen:
Skarbø Skulekorps, Stein Urheim solo

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev