Nyhet

Jazzsesongen i Molde

Torsdag 19. september åpner konserthøsten på Storyville Jazz Club i Molde med Siri’s Svale Band. Utover høsten bli det konserter med blant annet Karl Seglem, Jørgen Mathisen’s Instant Light, Molde Jazzensemble og barnekonsert med Juno.

Storyville Jazz Club som i dag holder til i kulturbygget Plassen i Molde, er en av landets eldste jazzklubber. De har vært i drift siden 1953, og var i sin tid inititaivtaker til Moldejazz. Jazzklubben presenterer et bredt program med kjente norske navn, men ønsker også å være en scene for lokale musikere og unge spesielt. Blant høstens lokale innslag finner vi Inger Johanne Brunvoll trio, stryning Anita Gjørven med tre lokale musikere, Bechpackers, Blindheim/Grønmyr Kvartett og Molde Jazzensemble. En av sesongens siste konserter, Jul på Romsdalsk, er et prosjekt skapt av fem unge musikere fra Romsdalen, som alle har utdanning fra utøvende jazzstudier ved enten NTNU i Trondheim eller NMH i Oslo.

Barnekonsert og Jazzfest
Juno, med utspring fra jazzlinja i Trondheim, har på kort tid etablert seg som et heftig liveband, og senere i høst slipper de sitt debutalbum. På Storyville Jazz Club i oktober gjør de en konsert for barn. Få uke senere inviterer klubben til en helkveld, Jazzfest, med tre band. Lørdag 26. oktober spiller Pratagraf, et satire- og improkonsept med Are Kalvø og Espen Beranek Holm sammen med Jon Balkes Batagraf, den australske bassisten Linda May Han Oh samt Per «Bass Viking» Mathisen & Jan Gunnar Hoff’s «Dream Team».

På Storyvilles høstprogram står også Sondre Ferstad Ensemble, Karl Seglem, Jørgen Mathisen’s Instant Light, Relling, Mosambique og LAMA. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev