Nyhet

Festivalklart på Sortland

Sortland Jazzfestival åpner onsdag 18. september. På årets program står blant annet Roger Johansen Group, Shining, Swing’It Dixieband, Valkyrien Allstars og en hyllestkonsert til Terje Nilsen.

Årets Sortland Jazzfestival åpner onsdag 18. september med barnearrangement, gateparade og konserter. På åpningskvelden skal en av Nord-Norges mest anerkjente musikere og låtskrivere, Terje Nilsen, hylles. Nilsens bortgang i mars i år ga Torgeir Steinsland og Sindre Myrbostad ideen til å samle et knippe sortlandsmusikere for å hylle hans musikk. Låtene spenner fra melankolske kjærlighetssanger og rølpete viser til barnesanger for både barn og voksne. Prosjektet er produsert til Sortland Jazzfestival og de nye versjonene av Nilsens låter fremføres for første gang her.

Trommeslager Roger Johansen spiller på Sortland Jazzfestival torsdag med sitt faste stjernelag av venner og musikalske kompanjonger som han har jobbet med i mer enn 15 år: Marit Sandvik (vokal), Tore Brunborg (tenorsax), Jon Eberson (gitar), Rob Waring (vibrafon) og Jan Olav Renvåg (kontrabass). Programmet på Sortland Jazzfestival spenner ellers vidt fra «blackjazz» med Shining fredag til Hot Club de Norvége lørdag. Lørdag kveld spiller Valkyrien Allstars, og Tuva Syvertsen avslutter hele festivalen med reinspikka folkemusikknattklubb, Tuvas blodklubb.
Se hele programmet til Sortland Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev