Nyhet

Festivalklart på Sortland

Sortland Jazzfestival åpner onsdag 18. september. På årets program står blant annet Roger Johansen Group, Shining, Swing’It Dixieband, Valkyrien Allstars og en hyllestkonsert til Terje Nilsen.

Årets Sortland Jazzfestival åpner onsdag 18. september med barnearrangement, gateparade og konserter. På åpningskvelden skal en av Nord-Norges mest anerkjente musikere og låtskrivere, Terje Nilsen, hylles. Nilsens bortgang i mars i år ga Torgeir Steinsland og Sindre Myrbostad ideen til å samle et knippe sortlandsmusikere for å hylle hans musikk. Låtene spenner fra melankolske kjærlighetssanger og rølpete viser til barnesanger for både barn og voksne. Prosjektet er produsert til Sortland Jazzfestival og de nye versjonene av Nilsens låter fremføres for første gang her.

Trommeslager Roger Johansen spiller på Sortland Jazzfestival torsdag med sitt faste stjernelag av venner og musikalske kompanjonger som han har jobbet med i mer enn 15 år: Marit Sandvik (vokal), Tore Brunborg (tenorsax), Jon Eberson (gitar), Rob Waring (vibrafon) og Jan Olav Renvåg (kontrabass). Programmet på Sortland Jazzfestival spenner ellers vidt fra «blackjazz» med Shining fredag til Hot Club de Norvége lørdag. Lørdag kveld spiller Valkyrien Allstars, og Tuva Syvertsen avslutter hele festivalen med reinspikka folkemusikknattklubb, Tuvas blodklubb.
Se hele programmet til Sortland Jazzfestival her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev