Nyhet

Jazzhøsten på Kongsberg

Høstprogrammet til Jazz Evidence i Kongsberg byr på blant annet Siril Malmedal Hauge, Marilyn Mazur, The Real Thing og Helge Lien Trio.

Jazzklubben på Kongsberg, Jazz Evidence, presenterer også denne høsten en konsertrekke med en fin blanding av etablerte og unge musikere.

– Blant de etablerte må vi absolutt regne den danske perkusjonisten Marilyn Mazur, kjent fra sitt samarbeid med Miles Davis og Jan Garbarek samt en strålende rekke med egne prosjekter. Til Kongsberg kommer hun med vokalisten Josefine Cronholm og gitaristen Krister Jonsson. I en helt annen stilmessig nisje finner vi det hardtswingende og energiske bandet The Real Thing. I desember kommer Helge Lien med sin trio og celeber gjest, Tore Brunborg, forteller leder og bookingansvarlig Tor Dalaker Lund.

De helt unge er representert med en konsertkveld med to band med tilknytning til Norges Musikkhøgskole: Veslemøy Narvesen Trio og kvartetten Epleslang. I det siste bandet finner vi den unge lovende Kongsbergbassisten, Øystein Skjelstad Østensen, som fikk Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris nå i sommer.

Jazz Evidence fortsetter med Jazzkaféer på dagtid noen lørdager.
– Her får vi høre en fin blanding av veletablerte musikere og nye talenter. Vi må spesielt nevne vokalisten Åshild B. Hagen. Også hun kommer fra Norges Musikkhøgskole. Dessuten vil de som har overvært Julejazzkaféene til Tom Hasslan og Axel Skalstad nødig gå glipp av årets utgave, forteller Dalaker Lund.

Sesongåpningen på Energimølla blir onsdag 4. september med Megalodon Collective, Jazzintrovinnerne fra 2016, som rett før sommeren slapp sin tredje plate på Jazzland. Utover høsten blir det og konserter med Friends & Neighbors og Siril Malmedal Hauge. Klubben fortsetter også sitt samarbeid med Kongsberg Kulturskole og den videregående skolen om å arrangere Ungjammer et par-tre ganger per termin.

Mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Petter Wettre

Petter Wettre tok med seg saksofonen og flyttet til Paris kun et par uker for koronarestriksjonene satte inn. Nye samarbeid og musikalske møter må vente, nå er det blogging, øving, trening og generelt venting som fyller dagene.

Nyhet

NTT kjenner Vosselarmen i det fjerne

Selv festivaler som ikke avholdes kan få spesialutgaver. Vi snakker med tingingsverkkomponist Ingebrigt Håker Flaten, festivalsjef Trude Storheim, plate- og vosseuaktuelle Hildegunn Øiseth, Lyder Øverås Røed skulle også spilt og Tom Stalsberg har skrevet dikt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev