Nyhet

Sildajazzprisen 2019 til Håvard Ersland

Under festivalåpningen onsdag kveld, mottok pianist og bandleder Håvard Ersland Equinors Sildajazzpris 2019.

Equinors Sildajazzpris ble delt ut onsdag 7. august i forkant av Sildajazzens åpningskonsert i Festiviteten. Prisvinneren er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og juryen ønsker at prisen skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker.
– Vi gleder oss til å følge Håvard Erslands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter, uttaler juryen i en pressemelding fra Sildajazz.

Equinors Sildajazzpris utdeles årlig under festivalen i Haugesund. Prisen er på kr. 30 000, og skal fortrinnsvis deles ut til en musiker, gruppe eller enkeltperson som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke, for og med jazz. Prisen kan også tildeles som stipend til oppmuntring for unge musikere som satser på en yrkeskarriere med jazz som basis.

Juryens begrunnelse
«Årets prisvinner er en av «morgendagens helter». Han er en allsidig pianist, jazzmusiker og bandleder med egne orkestre som viser talent, kreativitet, spilleglede og energi man skal lete lenge etter. Vi ønsker at Equinors Sildajazz pris, skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker.
Prisvinneren er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer.
Vi gleder oss til å følge Håvard Erslands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter.» 

Fra forsiden

Nyhet

Storbandprisen 2019 til Gunnar Gustavsen

Bandleder, arrangør og trombonist Gunnar Gustavsen i Hammerfest Storband ble lørdag 12. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2019. Gustavsen er en ildsjel som i en årrekke har arbeidet aktivt for jazzmiljøet både i Hammerfest og i hele Finnmark, og hans innsats har hatt enorm betydning for det lokale jazz- og musikklivet, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Nyhet

NTT nummer femti!!!

Vi oppsummerer de første 49 utgavene av Now’s The Time, Jon K. Johnsen deler eksklusive nyheter fra vårprogrammet til Kampenjazz, vi snakker med Petter Eldh og grafser i plateposen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev