Nyhet

Sildajazzprisen 2019 til Håvard Ersland

Under festivalåpningen onsdag kveld, mottok pianist og bandleder Håvard Ersland Equinors Sildajazzpris 2019.

Equinors Sildajazzpris ble delt ut onsdag 7. august i forkant av Sildajazzens åpningskonsert i Festiviteten. Prisvinneren er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og juryen ønsker at prisen skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker.
– Vi gleder oss til å følge Håvard Erslands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter, uttaler juryen i en pressemelding fra Sildajazz.

Equinors Sildajazzpris utdeles årlig under festivalen i Haugesund. Prisen er på kr. 30 000, og skal fortrinnsvis deles ut til en musiker, gruppe eller enkeltperson som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke, for og med jazz. Prisen kan også tildeles som stipend til oppmuntring for unge musikere som satser på en yrkeskarriere med jazz som basis.

Juryens begrunnelse
«Årets prisvinner er en av «morgendagens helter». Han er en allsidig pianist, jazzmusiker og bandleder med egne orkestre som viser talent, kreativitet, spilleglede og energi man skal lete lenge etter. Vi ønsker at Equinors Sildajazz pris, skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker.
Prisvinneren er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer.
Vi gleder oss til å følge Håvard Erslands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter.» 

Fra forsiden

Blow Out: Ola Høyer & Anja Lauvdal Kasper Skullerud Værnes & Andreas Wildhagen - Kafé Hærverk, 2. juni 2020

Himmelsk syklubb

To duokonserter begeistret et sulteforet publikum på Blow Outs sommeråpning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev