Nyhet

Sildajazzprisen 2019 til Håvard Ersland

Under festivalåpningen onsdag kveld, mottok pianist og bandleder Håvard Ersland Equinors Sildajazzpris 2019.

Equinors Sildajazzpris ble delt ut onsdag 7. august i forkant av Sildajazzens åpningskonsert i Festiviteten. Prisvinneren er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og juryen ønsker at prisen skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker.
– Vi gleder oss til å følge Håvard Erslands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter, uttaler juryen i en pressemelding fra Sildajazz.

Equinors Sildajazzpris utdeles årlig under festivalen i Haugesund. Prisen er på kr. 30 000, og skal fortrinnsvis deles ut til en musiker, gruppe eller enkeltperson som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke, for og med jazz. Prisen kan også tildeles som stipend til oppmuntring for unge musikere som satser på en yrkeskarriere med jazz som basis.

Juryens begrunnelse
«Årets prisvinner er en av «morgendagens helter». Han er en allsidig pianist, jazzmusiker og bandleder med egne orkestre som viser talent, kreativitet, spilleglede og energi man skal lete lenge etter. Vi ønsker at Equinors Sildajazz pris, skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker.
Prisvinneren er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer.
Vi gleder oss til å følge Håvard Erslands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter.» 

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev