Nyheter

Ensemble Denada og Maria Schneider på hovedscenen i San Sebastian

Åpningskonserten fra fjorårets Moldejazz videreføres i det europeiske festivalnettverket

Bare dager etter at årets Moldejazz klinger ut, gjenforenes Ensemble Denada med Artist in residence 2018, den amerikanske komponisten og orkesterlederen Maria Schneider. Sammen gjenoppfører de den kritikerroste åpningsforestillingen fra fjorårets Moldejazz på en eksklusiv klubbkonsert på Wiens sentrale jazzscene Porgy & Bess etterfulgt av festivalopptreden i Baskerland. 

Fra Wien og klubben Porgy & Bess, går altså turen videre til San Sebastian Jazz Festival nord i Spania, en av Europas største jazzfestivaler. Ensemble Denada og Maria Schneider spiller på hovedscenen Plaza de la Trinidad torsdag 25 juli som siste band etter Donny McCaslin Quintet «Blow». Sangen «Sue (Or in a Season of Crime)», som Schneider skrev sammen med David Bowie, er notert på spillelista i original-format for 18 musikere, slik den også var i Molde i fjor da den ble framført live for aller første gang. Og med McCaslin og hans folk tilstede kan det ligge an til musikkhistoriens andre live-framføring av «Sue», låta som ga impulsen til Bowies aller siste album, «Black Star». På repertoaret står også Schneiders komposisjoner inkludert både «Dance You Monster», «Thompson Fields» og «Cerulean Skies». 

Ensemble Denada og Maria Schneider åpnet Moldejazz 2018. Foto: Thor-Egil Leirtrø/Moldejazz

Samarbeidet mellom Ensemble Denada og Maria Schneider går tilbake til 2014 med konserter her hjemme på Victoria Nasjonal jazzscene og på Grahamstown jazzfestival i Sør-Afrika. Når Schneider fikk oppdrag som Artist in residence på Moldejazz 2018, var Ensemble Denada en naturlig medspiller. Det musikalske samarbeidet mellom Schneider og Denada må betegnes som intet mindre enn full klaff, og flere europeiske festivaler står nå på ventelista for nye konserter sommeren 2020. Maria Schneider er blant verdens aller fremste orkesterledere og storbandkomponister. Hun jobbet i en årrekke for tidenes største jazzorkestrator, Gil Evans, og Schneider har mottatt en rekke Grammys for sine utgivelser med jazzorkester. For Ensemble Denada har samarbeidet vært et musikalsk eventyr, hvor siste tone på langt nær er spilt.

 

Ensemble Denada og Maria Schneider:

  • Maria Schneider komponist, musikalsk ledelse
  • Jan Kåre Hystad ,Børge-Are Halvorsen, Nils Jansen, Atle Nymo og Tina Lægreid Olsen treblås
  • Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson og Hayden Powell trompeter
  • Even Kruse Skatrud, Nils Andreas Granseth, Kristoffer Kompen og Ingrid Utne tromboner
  • Olga Konkova piano, Philippe Thuriot accordion, Jens Thoresen gitar, Per Mathisen bass, Håkon Mjåset Johansen trommer
  • Thor-Ivar Lund lyddesign

Konserter:

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.

 

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev