Nyhet

Sildajazz søker ny festivalsjef

Festivalsjef Bjarne Dankel går av med pensjon, og nå søker Sildajazz etter ny leder. Søknadsfrist er 11. august.

Bjarne Dankel har ledet Sildajazz siden 2005. I august gjennomfører han sin siste festival før han går av med AFP, og Sildajazz søker nå etter Dankels etterfølger.

Sildajazz er en av Norges største jazzfestivaler med et bredt publikum, og arrangeres årlig andre uka i august. I over 32 år har festivalen vært en viktig festival både for Haugesund, Vestlandet og nasjonalt. Med omtrent 20.000 publikummere årlig, er Sildajazz Nord-Rogalands største kulturarrangement og en møteplass for musikkelskere, musikere, privat næringsliv og politikere.

I stillingsutlysningen skriver Sildajazz at det søkes etter en festivalsjef som i tett samarbeid med næringslivet, Haugesund kommune, frivillige og styret, kan bidra til å bringe festivalen videre. Med fokus på økonomisk bærekraft og gode relasjoner til private og offentlige samarbeidspartnere, skal festivalsjefen jobbe for å utvikle Sildajazz som organisasjon, festival og publikums opplevelse.

Se hele utlysningen her.

 

 

Saken er oppdatert. Vi skrev først at Bjarne Dankel har vært festivalsjef siden 1987. Det korrekte er at Dankel var leder i Konserthuset og jobbet med Sildajazz som teknisk sjef fra starten i 1987, og overtok som leder i 2005. Vi beklager feilen. 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev