Nyhet

Nye tildelinger fra Kulturrådet

Under Kulturrådets rådsmøte 18.-19. juni ble blant annet tilskudd til arrangører samt musikere og musikkensembler behandlet. På musikkfeltet fikk 122 prosjekter tilskudd i denne runden.

Kulturrådet forteller i en pressemelding at flest bevilgninger kom på ordningen Musikere og musikkensembler, der 56 prosjekter fikk totalt fem millioner i tilskudd. På Arrangørstøtte – musikk fikk 51 prosjekter tilskudd, også her på totalt fem millioner kroner. I tillegg fikk 15 prosjekter tildelinger på totalt én million kroner over ordningen for Kirkemusikk, som er under avvikling.

Musikere og musikkensembler
Musikkutvalget for musiker- og ensemblestøtte behandlet i denne runden 153 søknader om tilskudd til 1493 konserter. Utvalget tildelte 56 tilskudd til 606 konserter. Blant de som fikk tildelinger er Atle Nymo Trio, Ballrogg, Daniel Herskedal Ensemble, Frode Haltlis «Avant Folk jazz», Ivan Mazuze Group, Moon Relay, Randi Tytingvåg Trio og Steifenjunko. Oversikt over alle tildelinger her.

Arrangørtilskudd
Det ble behandlet 134 søknader på arrangørordningen denne runden og 51 er tildelt støtte. Kulturrådet skriver at tildelingsprosenten er noe lavere denne runden, og at dette gjenspeiler at det var lavere kvalitet på søknadene. Blant de som fikk tildelinger er Improbasen/Barnas Jazzkafé, Konsertforeninga/Brutal: Smal, Pøkk, Risør Jazzklubb, Swing’n’Sweet Jazzclub og Tynset Jazzklubb.
Oversikt over alle tildelinger her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev