Nyhet

Oslo Jazzfestival får ny festivalsjef

Øyvind Skjerven Larsen blir ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival.

Øyvind Skjerven Larsen er ansatt som ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival i et åremål på seks år fra høsten 2019. Nåværende festivalsjef Edvard Askeland avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført Oslo Jazzfestival 2019.

– Styret i OJF er meget tilfredse med at Øyvind Skjerven Larsen takket ja til stillingen. Han er særdeles kunnskapsrik og har et bredt kontaktnett i inn- og utland, og er en åpen, idérik, nysgjerrig og energisk personlighet. Vi er sikre på at vi har fått en festivalsjef som vil løfte Oslo Jazzfestival videre, samarbeide godt med hele Jazz-Norge og sørge for at den positive utviklingen OJF er inne i vil fortsette, til glede for både musikere og frivillige og for publikum, sier styreleder i Oslo Jazzfestival, Ellen Horn, i en pressemelding.

Øyvind Skjerven Larsen kommer fra stillingen som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Han er opprinnelig fra Vartdal på Sunnmøre, og har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet. Skjerven Larsen har bakgrunn fra jazzklubben Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Han er medlem av Music Norways fagutvalg for reisestøtte, sitter i valgkomiteen for Europe Jazz Network og er fast skribent for Jazznytt.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mere aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, og mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad, sier den nye festivalsjefen Øyvind Skjerven Larsen.

Oslo Jazzfestival 2019 arrangeres 11. – 17. august.


På- og avtroppende festivalsjefer, Øyvind Skjerven Larsen og Edvard Askeland. Foto: Miriam Sørlie Larsen/Oslo Jazzfestival

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Sodd Future

Sissel Vera Pettersen er ny kunstnerisk leder for Soddjazz, Ole Morten Vågan forteller om Trondheim Jazzorkester og comebacket til Maria Kannegaard Trio og vi har endelig fått oss nyhetsbrevtjeneste.

Nyhet

334 000 kroner tildelt i musikerstipender

Norsk jazzforum har tildelt totalt kr 334 000 i stipender til sine musikermedlemmer. Ayumi Tanka, Selma French Bolstad, Bendik Giske og Eivind Opsvik er blant musikerne som mottar fordypnings- og studiestipend for 2020. Maria Kannegaard Trio, Magnolia Jazzband og Marthe Lea Band er blant mottakerne av øvings- og studiestipend for band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev