Nyhet

Oslo Jazzfestival får ny festivalsjef

Øyvind Skjerven Larsen blir ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival.

Øyvind Skjerven Larsen er ansatt som ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival i et åremål på seks år fra høsten 2019. Nåværende festivalsjef Edvard Askeland avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført Oslo Jazzfestival 2019.

– Styret i OJF er meget tilfredse med at Øyvind Skjerven Larsen takket ja til stillingen. Han er særdeles kunnskapsrik og har et bredt kontaktnett i inn- og utland, og er en åpen, idérik, nysgjerrig og energisk personlighet. Vi er sikre på at vi har fått en festivalsjef som vil løfte Oslo Jazzfestival videre, samarbeide godt med hele Jazz-Norge og sørge for at den positive utviklingen OJF er inne i vil fortsette, til glede for både musikere og frivillige og for publikum, sier styreleder i Oslo Jazzfestival, Ellen Horn, i en pressemelding.

Øyvind Skjerven Larsen kommer fra stillingen som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Han er opprinnelig fra Vartdal på Sunnmøre, og har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet. Skjerven Larsen har bakgrunn fra jazzklubben Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Han er medlem av Music Norways fagutvalg for reisestøtte, sitter i valgkomiteen for Europe Jazz Network og er fast skribent for Jazznytt.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mere aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, og mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad, sier den nye festivalsjefen Øyvind Skjerven Larsen.

Oslo Jazzfestival 2019 arrangeres 11. – 17. august.


På- og avtroppende festivalsjefer, Øyvind Skjerven Larsen og Edvard Askeland. Foto: Miriam Sørlie Larsen/Oslo Jazzfestival

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Sigrid Aftret – inspirert av biletkunstnar Anna-Eva Bergman

Saksofonist og komponist Sigrid Aftret gav tidlegare i haust ut debutplata med bandet sitt Bêl som vart teke i mot med begeistra øyrer frå kritikarar og publikum. No er ho fersk i OJKOS, og tysdag 29.11 får vi høyre hennar første tolking av orkesteret. Vi ville høyre med Aftret om ho kunne fortelje om kva vi får høyre denne dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev