Nyhet

Oslo Jazzfestival får ny festivalsjef

Øyvind Skjerven Larsen blir ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival.

Øyvind Skjerven Larsen er ansatt som ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival i et åremål på seks år fra høsten 2019. Nåværende festivalsjef Edvard Askeland avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført Oslo Jazzfestival 2019.

– Styret i OJF er meget tilfredse med at Øyvind Skjerven Larsen takket ja til stillingen. Han er særdeles kunnskapsrik og har et bredt kontaktnett i inn- og utland, og er en åpen, idérik, nysgjerrig og energisk personlighet. Vi er sikre på at vi har fått en festivalsjef som vil løfte Oslo Jazzfestival videre, samarbeide godt med hele Jazz-Norge og sørge for at den positive utviklingen OJF er inne i vil fortsette, til glede for både musikere og frivillige og for publikum, sier styreleder i Oslo Jazzfestival, Ellen Horn, i en pressemelding.

Øyvind Skjerven Larsen kommer fra stillingen som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Han er opprinnelig fra Vartdal på Sunnmøre, og har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet. Skjerven Larsen har bakgrunn fra jazzklubben Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum. Han er medlem av Music Norways fagutvalg for reisestøtte, sitter i valgkomiteen for Europe Jazz Network og er fast skribent for Jazznytt.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mere aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, og mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad, sier den nye festivalsjefen Øyvind Skjerven Larsen.

Oslo Jazzfestival 2019 arrangeres 11. – 17. august.


På- og avtroppende festivalsjefer, Øyvind Skjerven Larsen og Edvard Askeland. Foto: Miriam Sørlie Larsen/Oslo Jazzfestival

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev