Nyhet

Stavanger Jazzforum feirer 30 år

Onsdag 30. januar er det nøyaktig 30 år siden Stavanger Jazzforum ble stiftet. Det feires med jubileumsfestival over fem dager med Karin Krog & The In-Between Times, Ulf Wakenius/Gary Husband/Per Mathisen i Super Trio Deluxe, Lassen, Gjertruds sigøynerorkester og Vidar Schanche.

Stavanger jazzforum er en av landets eldste og mest aktive jazzarrangører.  I anledning 30-årsjubileet spør vi daglig leder Helleik Kvinnesland om hva som gjør at de lykkes i Stavanger.
– En ting jeg tror har vært en faktor som har gjort at vi har holdt på så lenge er kontinuitet i organisasjonen. Videre har vi på litt jærsk vis bygget stein på stein. Å ha kontroll på økonomien har vært viktig. En har fra mer eller mindre ingen offentlig støtte i begynnelsen, gradvis kunne vise til en større og mer profesjonell aktivitet som gjør at vi har oppnådd fast støtte lokalt, og ikke minst har Norsk kulturråd sin arrangørstøtteordning blitt viktig. Det tette samarbeidet mellom Stavanger jazzforum sin klubbdrift og MaiJazz’ festivaldrift har også vært viktig for utviklingen av klubben både praktisk og økonomisk, forteller Kvinnesland.
– Utviklingen og jazzsatsningen ved Universitetet i Stavanger har også bidratt positivt de siste femten årene. Det er blitt et større miljø med flere musikere, studenter og lærerkrefter som bor og virker i byen.

Egen scene på Spor 5
I 2014 fikk Stavanger Jazzforum etablert sin egen scene på Spor 5, og dette har vært viktig, forteller Kvinnesland.
– Da SJF startet opp i 1989 var det Studentersamfunnet Folken som var vår mest brukte scene, videre hadde vi perioder hvor Sting, Breivei og Hall Toll var hovedscener. Utfordringen var at vi var leietaker på alle stedene og det var ikke så lett å planlegge og bygge et miljø rundt stedene når vi var prisgitt hva leietakerne ville prioritere og de betingelsene de satte. Derfor var etableringen av vår egen scene viktig for oss. Det er utfordrende å drive scener, men vi har i løpet av de siste årene klart å etablere Spor 5 som en god og godt utrustet jazzscene som både publikum og musikere trives på.

– Utfordringer fremover er blant annet å få til en god økonomisk driftsform for Spor 5 og få til mer annen kulturaktivitet ved siden av egne konserter og arrangementer. Fremover er det også planer om å få til ett enda tettere og bedre samarbeid med Vestnorsk jazzsenter som kan bidra til å løfte Stavanger Jazzforum som klubb og organisasjon ytterligere, forteller Kvinnesland.

Jubileumsprogrammet
Feiringen starter på selve bursdagen 30. januar med jubileumskonsert med Karin Krog og hennes The In-Between Times trio. Videre blir det funk/fusion av beste merke når Ulf Wakenius/Gary Husband/Per Mathisen i Super Trio Deluxe entrer scenen torsdag 31. januar. Lassen, ledet av den unge og allerede meget anerkjente saksofonisten Harald Lassen, spiller fredag 1. februar. Gjertruds sigøynerorkester fyller også 30 år i år, så det blir dobbeltfeiring og helaften på Spor 5 lørdag 2. februar. Gjertrud benytter anledningen til å invitere gjestene Gabriel Fliflet, Olga, Britt Synnøve Johansen og Pål Jackman til feiringen. Til å avrunde jubileumsuka er gitaristen Vidar Schanche utfordret til å lage en helt ny solokonsert, Music for Ghosts, søndag ettermiddag.
Mer info og billetter her.

 

Fra forsiden

Nyhet

Graver musikalsk gruve i Kongsbergs historie

I sjarmerende omgivelser i Høens Garasje skal kunstnerduoen Håvard Aufles og Fredrik Høyer hylle lokal identitet og kjærlighet til by og bygd. Bestillingsverket er laget i anledning Kongsberg Jazzfestivals 60-årsmarkering og byens 400-årsjubileum.

Nyhet

Jaap Blonk på nygammel grunn i Molde

I år finner Moldejazz tilbake til gamle spillesteder, og multikunstner Jaap Blonk skal opptre på to av disse, ved steinhytta på Hjertøya og kunstsenteret på Plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev