Nyheter

Vinterjazz over hele landet

Fredag 25. januar går startskuddet for den ti dager lange landsdekkende jazzmønstringen Vinterjazz. Jøkleba gjør sju konserter i Sør-Norge og Live Foyn Friis Kvartett turnerer i Nord-Norge. GURLS, Gard Nilssen’s Acoustic Unity, Karin Krog & The In-Between Times, Lassen, KORK & Nils Petter Molvær er blant andre norske toppnavn på Vinterjazz-programmet.

Over 80 konserter arrangeres under Vinterjazz, fra Longyearbyen i nord til Mandal i sør.
– Norge har en høyst vital klubbscene og musikere på toppnivå. Under Vinterjazz presenterer vi hele bredden, fra fri improvisasjon til tradjazz og jam sessions på jazzklubber landet rundt, forteller daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. Det er Norsk jazzforum som sammen med over 30 medlemsklubber arrangerer Vinterjazz.

I Gjøvik, Molde og Bø tjuvstarter vinterjazzen allerede torsdag med henholdsvis GURLS, Oscar Grönberg Trio og Jøkleba. Selve åpningskvelden, fredag 25. januar, er det en rekke konserter landet rundt. Blant annet feirer trommeslager Espen Rud sin 70-årsdag på Nasjonal jazzscene i Oslo, Andreas Haddeland Trio sesongåpner Nesodden Jazzklubb og Knut Reiersrud Band spiller i spektakulære omgivelser på landets høyestliggende jazzfestival, Finsejazz.

Prisvinnende trio på sørnorsk-turné
Audun Kleive, Per Jørgensen og Jon Balke er alle tre tidligere mottakere av Buddyprisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Sammen utgjør de trioen Jøkleba som under Vinterjazz, i regi av Sørnorsk jazzsenter, besøker jazzklubber i Sør-Norge med sin musikalske magi i skjæringspunktet mellom det komponerte og det fritt improviserte. Frem til tidlig på 2000-tallet leverte Jøkleba plateutgivelser og konsertopplevelser som etter hvert gav bandet noe nær legendestatus. I 2011 gjordet trioen comeback til overveldende respons. Siden da har Jøkleba gitt ut sin fjerde plate, Outland, på ECM, og spilt sporadiske konserter i inn- og utland. Vinterjazz-turneen tjuvstarter på Bø Jazzklubb torsdag 24. januar, deretter følger Grenland Jazzforum, Kristiansand Jazzvesen, Urijazz Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb og Mandal Jazzklubb.

Vinterjazz-festivaler
Kulde og mørketid er ingen hindring for jazzfestival-Norge. På Finsejazz får du spennende musikalske opplevelser i en unik og intim atmosfære på høyfjellet. På årets program står Knut Reiersrud Band, Geir Sundstøl, Nina & The Butterfly Fish og Sam Amidon. Bodø Jazz Open har et fyldig Vintejazz-program over tre dager med blant annet Live Foyn Friis Kvartett og Ola Kvernbergs Steamdome. På Svalbard arrangeres verdens nordligste jazzfestival, Polarjazz. GURLS, Ola Kvernbergs Steamdome og Eberson er blant artistene som spiller 31. januar – 3. februar.

Landsomfattende markering av jazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 25. januar til 3. februar, og er en tidagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes på landets jazzklubber. Vinterjazz arrangeres årlig av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber. I løpet av ti dager vil landets jazzklubber og -festivaler tilby arrangementer med stor bredde. Hele programmet for Vinterjazz 2019 finner du her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev