Nyheter

Premiere for OJKOS – Orkesteret for jazzkomponister i Oslo

En ny generasjon musikkskapere sparker fra seg og kollektivismen æ’kke død!

I kveld åpner Nasjonal jazzscene dørene for nyskapingen OJKOS – et jazzorkester bestående av seksten profesjonelle komponister i etableringsfasen, det vil si sultne, unge, utøvende musikere med verden foran seg og et kollektiv av likeverdige som brynestein. οκος er gammelgresk for familie, så her kan det bli både takhøyde og dørslamring!

OJKOS er en jazzfamilie hvor alle skriver musikk fra ulike utgangspunkt og med ulikere feranser. Noen digger third stream jazz, mens andre har fot for elektronika – slik det gjerne er i et gjennomsnittlig velfungerende musikalsk kollektiv. Likevel bidrar alle til å skape en felles plattform for utforsking av ung norsk jazz i stort format. Det kunstneriske ansvaret rullerer mellom medlemmene og dermed får hvert enkelt medlem skrive for og lede “sitt eget” store orkester. 

I løpet av høstsesongen 2018 skal hvert medlem signere én låt, og til sammen presenteres seksten duggferske komposisjoner over to konserter på Victoria Nasjonal jazzscene. I kveld slippes de åtte første verkene løs på publikum, signert:

Knut Kvifte Nesheim (trommer)
Michaela Antalová (trommer)
Kristoffer Fossheim Håvik (piano)
Mike McCormick (gitar)
Magnus Murphy Joelson (trombone)
Richard Köster (trompet)
Tancred Heyerdahl Husø (trompet)
Lukas Zabulionis (saksofon)

OJKOS består av:

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Lukas Zabulionis – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Michaela Antalová – trommer, Knut Kvifte Nesheim – trommer

Orkesteret er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.

Konserter på Victoria Nasjonal jazzscene tirsdag 16. okt og 11.des. Dørene åpner kl 19 og konserten starter kl 20.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev