Nyhet

DølaJazz med jubileums-vorspiel

DølaJazz feirer 40 år i 2018, og lørdag 8. september er det 40 dager til festivalstart. Dette markeres med stort festivalvorspiel i Lillehammer.

Lørdag starter DølaJazz full nedtellingen til jubileumsfestivalen med gratis jazzvorspiel i byen. Markeringen starter på Sigrid Undsetsplass kl. 12.00 med Bakka Street-Boyz, jazzende moter fra Fretex-butikken og ansiktsmaling for barna. Det blir taler fra tidligere jazz-generaler og presentasjon av årets festivalprogram. Jazzincubator, et arrangement av og for unge, står for regien.

SlåtteJazz i hagen
I år satser DølaJazz på hjemme-hos-konserter der målet er å gjøre jazz tilgjengelig også der folk bor. Under denne markeringen tilbyr festivalen gratiskonsert i Storgata 3 (utsiktstoppen) med SlåtteJazz kl. 15. SlåtteJazz består av fiolinist Helene Høye og jazzpianist Ole Sigvald Lunnan.
– En unik blanding mellom jazz og folkemusikk som vi er sikre på vil gi både en jazza og tradisjonsrik opplevelse, forteller DølaJazz. Festivalen ber folk ta med sitteunderlag om man ønsker å sitte i hagen, og oppfordrer publikum til å delta i paraden fra Sigrid Undsetsplass til Storgata 3.

DølaJazz arrangeres 18.-21. oktober. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev