Nyhet

DølaJazz med jubileums-vorspiel

DølaJazz feirer 40 år i 2018, og lørdag 8. september er det 40 dager til festivalstart. Dette markeres med stort festivalvorspiel i Lillehammer.

Lørdag starter DølaJazz full nedtellingen til jubileumsfestivalen med gratis jazzvorspiel i byen. Markeringen starter på Sigrid Undsetsplass kl. 12.00 med Bakka Street-Boyz, jazzende moter fra Fretex-butikken og ansiktsmaling for barna. Det blir taler fra tidligere jazz-generaler og presentasjon av årets festivalprogram. Jazzincubator, et arrangement av og for unge, står for regien.

SlåtteJazz i hagen
I år satser DølaJazz på hjemme-hos-konserter der målet er å gjøre jazz tilgjengelig også der folk bor. Under denne markeringen tilbyr festivalen gratiskonsert i Storgata 3 (utsiktstoppen) med SlåtteJazz kl. 15. SlåtteJazz består av fiolinist Helene Høye og jazzpianist Ole Sigvald Lunnan.
– En unik blanding mellom jazz og folkemusikk som vi er sikre på vil gi både en jazza og tradisjonsrik opplevelse, forteller DølaJazz. Festivalen ber folk ta med sitteunderlag om man ønsker å sitte i hagen, og oppfordrer publikum til å delta i paraden fra Sigrid Undsetsplass til Storgata 3.

DølaJazz arrangeres 18.-21. oktober. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev