Nyhet

Sildajazzpris til Dorothea Økland

Jazzvokalist og låtskriver Dorothea Økland fra Haugesund mottok Equinors Sildajazzpris 2018 på festivalens åpningsdag.

Under åpningen av den 32. festivalen onsdag 8. august, i forkant av åpningskonserten med Lizz Wright i Maritim Hall, ble Equinors Sildajazzpris 2018 tildelt et ungt talent fra byen. Jazzvokalist, -musiker og låtskriver Dorothea Okland er født og oppvokst i Haugesund, og hun fullførte sin bachelor i utøvende jazzvokal ved konservatoriet i Stavanger tidligere i år. Økland har vært medlem av bandet «Olga», indie-popbandet «Like Snow/Soft Punch», frijazzgruppen «Kanute», jazzbandet «Caktus» og vokaltrioen «Klossmajor».
Equinors Sildajazzpris (tidligere Statoils Sildajazzpris) utdeles årlig under Sildajazz i Haugesund. Prisen er på kr. 30 000, og skal fortrinnsvis deles ut til en musiker, gruppe eller enkeltperson som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke, for og med jazz. Prisen kan også tildeles som stipend til oppmuntring for unge musikere som satser på en yrkeskarriere med jazz som basis.

Juryens begrunnelse:
«Årets prisvinner er en av «morgendagens helter».
Dorothea Økland er etter juryens mening en meget spennende og lovende ung musiker på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer. Hun er en allsidig vokalist,(gitarist), jazzmusiker og låtskriver som viser ett talent, spilleglede og nyskapning man sjelden opplever.
Vi ønsker at Equinors Sildajazzpris i år, skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker. Vi gleder oss til å følge Dorothea Øklands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter.»

Juryen for årets pris har bestått av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik fra Equinor, styreleder for Stiftelsen Sildajazz, Simon Næsse, og Sildajazzens daglige leder Bjarne Dankel jr.

Fra forsiden

Nyhet

NTTs Påskenøtter!

Vinn konsertbilletter ved å svare på Now’s The Times tradisjonsrike påskenøtt-webskjema!

Meld deg på vårt nyhetsbrev