Nyhet

Siril Malmedal Hauge mottok Jazztalent-prisen

Vokalist Siril Malmedal Hauge mottok prisen SpareBank 1 SMN Jazztalent under Moldejazz tirsdag. Som prisvinner returnerer hun til festivalen neste år med egen konsert.

SpareBank 1 SMN Jazztalent ble etablert av banken og Moldejazz i 2005. Prisen er på kr. 50 000 og deles ut til et stort jazztalent på Moldejazz hvert andre år. Prisvinneren får også en egen konsert på festivalen året etter. Juryen består av programkomiteen for Molde International Jazz Festival og Per Oskar Olsen fra Sparebank 1 SMN. Tidligere vinnere er bl.a. Ingrid Lode fra Fræna, Heyden Powell, Daniel Herskedal og Kristoffer Tokle fra Molde og Hedvig Mollestad Thomassen og Natalie Sandtorv fra Ålesund.

Siril Malmedal Hauge har så langt spilt og turnert i Norge, Sverige, Belgia, Tyskland, Estland og Serbia. Under årets Moldejazz kan man oppleve henne i det kreative og spennende Prøysen-prosjektet Lillebror.

Moldejazz skriver følgende om prisvinneren:
«Siril Malmedal Hauge er et ektefødt barn av det rike musikkmiljøet på Sula. Født inn i en aktiv musikerfamilie i 1992 startet hun sin musikalske reise tidlig. Hun spilte piano i 10 år, fløyte i Langevåg Skolekorps og var med på korpsseminar med Brazz Brothers og Funky Butts.
I Jazzlogen på Moldejazz, et årlig seminar for unge musikere fra 14 til 20 år, spilt hun i jazzparaden hver dag og fikk oppleve store jazzartister på nært hold. Det gav inspirasjon til å satse på musikken.
Det ble musikklinja på Fagerlia Videregående og til foreldrenes store overraskelse valgt hun sang. Og hun var bevisst på hva hun ville synge. Det var i hovedsak jazz! Slik startet karrieren til en ny og spennende stemme på den norske jazzscenen.
På Sund Folkehøgskole og Jazzlinja på NTNU var hun med i flere band i ulike sjangre med bl.a. Jacob Young, Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia, Lars Jansson, Erlend Skomsvoll, Mathias Eick, Mats Eilertsen, Erlend Apneseth, Ytre Suløen Jazzensemble, Bjørn Marius Hegge, Martin Myhre Olsen og Alf Hulbækmo.
Siril Malmedal Hauge mottok Draumestipendet i 2010, Sula kommunes kulturstipend i 2011 og Jazzsirkelens Ungjazzpris og TEFT stipendet i 2017.
Anmeldere har beskrevet henne som «klokkerein», «imponerende god når hun vokalimproviserer», «rytmisk sikker» og «allsidig».
På tross av at hun bare er i midten av tyveårene har hun allerede en diskografi som spenner vidt og teller syv utgivelser. I år kom albumet «Last things» – et samarbeid med gitaristen Jacob Young utgitt på hans nystartede plateselskap Oslo Session Recordings.»

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev