Nyhet

Kvernberg og Neset prisnominerte

Ola Kvernberg er nominert til årets Bendiksenpris. Marius Neset er nominert som Årets internasjonale suksess 2017.

Det er to prestisjefylte priser de to jazzmusikerne er nominert til. Bendiksenprisen er artistene egen pris og deles ut i regi av GramArt, som er landets største interesseorganisasjon for artister. Det er GramArts styre, som selv er artister, som kårer vinneren. Prisen Årets internasjonale suksess 2017 deles ut av Music Norway og Spellemann.

Bendiksenprisen
Bendiksenprisen er på 100 000 kroner, ut og vinneren offentliggjøres på GramArts sommerfest på Blå 12. juni. Ola Kvernberg er nominert sammen med Susanne Sundfør, Ulver, Sassy 009 og Erlend Ropstad.
GramArt skriver følgende om Kvernberg i nominasjonsteksten:
«Jazzmusikeren, multi-instrumentalisten og komponisten Ola Kvernberg ga i 2017 ut albumet Steamdome til strålende kritiker fra et samlet kritikerkorps. 36-åringen fra Fræna har blitt nominert til Spellemannprisen flere ganger, inkludert for hans siste utgivelse der han ble nominert i åpen klasse. I 2011 vant han i kategorien jazz.»

Årets internasjonale suksess 2017
Marius Neset er nominert til Årets internasjonale suksess 2017 i selskap med Caroline Ailin, Stargate, Ina Wroldsen og Kvelertak. Prisen består av Spellemanntrofé fra Spellemann, og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som i stor grad har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».
Music Norway skriver følgende om Neset i nominasjonsteksten:
«Komponist og musiker Marius Neset har blitt nominert til tre Spellemannpriser og har mottatt en rekke priser. Han har i løpet av få år oppnådd et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra utgivelser til gode anmeldelser over hele verden, via større konserter med eget band, til større samarbeidsprosjekter med blant annet London Sinfonietta. Jazzmagasinet Downbeat kåret i 2017 Marius Neset til en av de topp 25 banebrytende musikerne i fremtidens jazz. Neset er ettertraktet over hele verden og hadde i 2017 en imponerende turnéliste det står stor respekt av. Neset vant i tillegg prestisjetunge Echo Jazz Awards i Tyskland for det internasjonalt kritikerroste verket Snowmelt. Neset har utmerket seg særlig i sin sjanger.»

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev