Nyhet

Norsk deltagelse på Jazzahead

Verdens jazzbransje samles på Jazzahead i Bremen, Tyskland 19. – 22. april. En rekke norske aktører deltar på stand med Norsk jazzforum og Music Norway, og flere norske musiker har fått plass i det offisielle konsertprogrammet.

Siden etableringen i 2006 har Jazzahead vokst til å bli verdens største jazzmesse med over tre tusen delegater fra mer enn 60 land. Sammen med Music Norway har Norsk jazzforum en norsk stand med nærmere 40  delegater tilknyttet. I disse dager er forberedelsene til Jazzahead i gang, og Norsk jazzforum pakker med seg et stort antall av promocden JazzCD.no for å presentere norsk jazz for de internasjonale delegatene.

– Jazzahead er en svært viktig møteplass. Når en så stor del av det internasjonale jazzlivet er samlet på ett sted, gir det konkrete resultater for norske arrangører, management og musikere, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Viktig utstillingsvindu
Jazzahead har totalt 100 konserter over fire dager, og en plass i det offisielle konsertprogrammet er svært ettertraktet. Konsertene er viktige utstillingsvindu som genererer interesse og etterspørsel. I 2018 har følgende norske musikere sluppet gjennom nåløyet: LASSEN med saksofonist Harald Lassen i spissen, gitarist Steinar Aadnekvam med Freedoms Trio, Helge Lien Trio & Adam Baldych samt Gard Nilssen og Ole Morten Vågan med Maciej Obara Quartet.

Ny utgave av JazzCD.no
Den triple promocden «JazzCD.no 8th set – Jazz from Norway 2018» presenterer drøyt førti internasjonalt aktuelle norske jazzmusikere og –band.  Samlingen er et samarbeid mellom Norsk jazzforum, Utenriksdepartementet og Music Norway, og dette er åttende gang norsk jazz promoteres på denne måten ute i verden.  Denne utgaven ble lansert i januar under Winter Jazz Fest i New York, og  4000 eksemplarer distribueres nå gjennom Norsk jazzforums eget nettverk, UDs utenriksstasjoner, Europe Jazz Network og på Jazzahead til internasjonale medier, festivaler og arrangører.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev